Преминете към основното съдържание

Честит рожден ден, Лана Дел Рей!

В чест на 33 годишнината на певицата си припомняме един от най-красивите й клипове
Лана Дел Рей за ELLE UK
Лана Дел Рей за ELLE UK © Thomas Whiteside

Въпреки, че започна кариерата си през 2004 г., Лана Дел Рей придобива световно признание едва през 2011 г. с песента Video Games.

Светът се обсвебва от нейния ретро стил и меланхоличен начин на пеене. Така тя се превръща в поп икона и идол на милиони. През годините Лана получава признание от феновете, колегите и успява да получи много музикални награди, включително "Златен глобус", "Брит", "Билборд" и "Ехо".


LANA DEL REY ОТНОВО В КОЛАБОРAЦИЯ С A$AP ROCKY


За рождения ден на талантливата изпълнителка от ELLE решихме да припомним едни от най-завладяващите й клипове.

BRORN TO DIE

Към днешна дата музикалният клип има 365 милиона гледания. Видеото е режисирано от музиканта Joanne Lemoine, по-известен като Woodkid. 

Сценарият е написан от самата певица. Основната идея е, че тя е "Lonely Queen" (заглавието на проекта), която седи в небесата (които са представени в клипа като интериора на двореца Фонтенбло, Франция), и си припомня за времето, когато е била щастлива и обичана.

 Любовната история с лошото момче, чиято роля играе моделът Брадли Сойо, завършва с трагедия - в историята, героинята на Дел Рей умира при автомобилна катастрофа.

Между другото, бялата рокля, в която е облечена Лана на трона, е избрана от пролетната колекция на Antonio Berardi от 2011 г.

Впоследствие визията се превръща в култов образ и много момичета се опитват да повторят този луук за баловете си. 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser