Преминете към основното съдържание

Честито! Дойде краят на ретроградния Меркурий. Но ще ни бъде ли по-лесно?

Настъпи ли наистина светъл период в живот ни? Или е рано да се радваме?

Отдъхнете си! Вторият ретрограден Меркурий от 2020 г. приключи на 12 юли. Сега предстои пауза от няколко месеца преди началото на третия критичен период, който ще започне на 13 октомври. Време да си починем от недоразумения, провали в работата и любовта, неуспехи при пътуване и други неприятности – истинско облекчение. Въпреки това астролозите предупреждават: все още не е време да се отпускате напълно.

Този ретрограден Меркурий премина в емоционалния знак на Рак и вероятно ви се е сторило, че сте минали през влакче на ужасите по отношение на собствените си чувства. Всички първо действахме и едва тогава се замисляхме. След като Меркурий завърши транзита си в Рака, усещането за носталгия ще започне да избледнява.

Струва си да припомним: след завършването на такъв цикъл винаги идва период, който астролозите наричат „ретроградна сянка“ или „ретроградно затъмнение“. Той ще продължи до 26 юли. През това време комуникациите се подобряват постепенно и ситуацията още не е съвсем стабилна, защото Меркурий все още не се движи с обичайната си скорост.

Бъдете внимателни! До края на месеца все още може да имаме проблеми, да влизаме в спорове, да не можем да постигнем помирение, да срещаме неразбиране и да ни се случат неочаквани и не особено приятни срещи. Най-често бивши любовници и приятели започват да ни преследват по някакъв начин. Останете позитивни и правете компромиси, за да постигнете примирие с миналото. Именно сега е моментът да простите стара обида. Мисленето и вземането на решения ще останат по-скоро емоционални, отколкото логични.

Но това си има и добра страна! Сега е моментът да бъдете искрени и откровени с чувствата си. Меркурий вече не е тук, за да пречи на вашите комуникационни умения или да преиначи значението на думите ви. Отделете време, за да изкажете на глас всичко, което сте задържали по време на ретроградното движение.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser