Преминете към основното съдържание

Chloé пролет-лято 2022: Любовта погледната през призмата на бохо стила

Галерия
Толя Стоянова | Снимки: IMaxTree

Нямаше как да не забележим Деми Мур, Джилиан Андерсън и Наталия Водянова, които наблюдаваха модното ревю от първия ред. Шоуто бе организирано край брега на река Сена. „Колкото и лигаво да звучи, тази колекция е за любовта. Но за любовта под всички форми – към знанието, към приятелството, към човека до нас“, споделя дизайнерката Габриела Хърст.

В колекцията се усеща непринуденото бохо излъчване, типично за Хърст. Пончо, дантелени рокли и елегантни панталони, облеклото за пролет-лято 2022 е изцяло в традицията на свободолюбивата идентичност на Chloé, която се предава от ръка на ръка, от поредица жени дизайнери - от Стела Маккартни и Фийби Фило нататък. Различното този път при Габриела Хърст е, че е намалила почти на половина визиите за новия сезон. Обикновено представя поне 50 или повече, а сега са само 31.

Дизайнерката обърна специално внимание на детайлите и на ръчната работа. Видяхме няколко рокли, изплетени на една кука, напомнящи ни за бохо стила. Бижутата също привлякоха вниманието ни. Вместо мъниста и кристали, колиетата, които носеха моделите, бяха с морски раковини.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser