Преминете към основното съдържание

Човек никога не знае колко далеч може да стигне, ако не опита

Кат Реднър от Лос Анжелис е музикант по образование, фотограф и тв продуцент по професия, но избира кунгфу като свое призвание в живота. И ни разказва какво дават бойните изкуства на една жена
Яке MSGM, рокля IORANE, аксесоар в косата BIJOU BOUGERE
Яке MSGM, рокля IORANE, аксесоар в косата BIJOU BOUGERE © фотографии BEN COPE за 7 ARTIST MANAGEMENT стайлинг TIFFANI RAE модел KAT REDNER грим ASHLEY GOMILA за CROSBY CARTER MGMT коса BY PHILIP CARREON за CROSBY CARTER MGMT постпродукция BEN COPE, 7 ARTIST MANAGEMENT асистенти JILLIAN KNOX, TONY GÜ

Защо красива жена като теб се занимава с бойни изкуства?

През целия ми живот още от ранно детство съм очарован от бойните изкуства. В моето семейство често гледахме кунгфу филми с Брус Лий, Джет Ли, Джаки Чан и други майстори. Повечето неща, които виждате във филмите, не са реални, но тези суперхора са истински. Веднъж моят баща ми показа документален филм за обучението по бойни изкуства. Оттогава съм обсебена. И въпреки че родителите ми настояваха да уча класическо пиано в музикална гимназия, където прекарах 9 години, в крайна сметка пак се върнах към бойните изкуства.

Какви са ползите от тях за една жена?

Има много жени, които са станали майстори в бойните изкуства. Кунгфу не дискриминира пола. Истинското умение е нещо, което може да бъде постигнато от всеки, който желае да положи усилия да успее. Обучението по бойни изкуства е различно от това, да се вдигат тежести. Някои от техниките дори са създадени от жени. Базовите кунгфу позиции подпомагат укрепването на краката, изграждането на чиста мускулна тъкан и гъвкавите стави. Ударните упражнения заедно с основните спаринг упражнения горят мазнините и осигуряват интензивна кардио тренировка за цялото тяло.

А с какво помагат на жената психически?

Откриете ли правилния учител и стил на бойните изкуства, можете да започнете да подобрявате психичното си състояние по много показатели. Съвременните бойни изкуства изграждат чувство за общност, уважение, амбиция за развитие. Традиционните бойни изкуства са вид духовна практика, която дава мъдрост и работи, за да прави хората по-добри. Повечето майстори на бойни изкуства са земни и мъдри, с уважение към живота. Освен това, физическите тренировки няколко пъти седмично помагат за подобряване на паметта и координацията, както и за повишаване на нивото на ендорфините.

Как традиционните бойни изкуства промениха твоя живот?

Най-накрая намерих призванието си, намерих нещо истинско и чувствам, че му принадлежа. Най-важното е, че бойните изкуства ме правят щастлива, карат ме да се чувствам по-добър човек всеки път, когато тренирам. И разбира се, ползите за тялото и здравето ми.

Колко често тренираш кунгфу?

Правя около 3-5 тренировки седмично с продължителност от 2 до 5 часа. Тази година ме очакват няколко международни турнира по бойни изкуства, така че ще тренирам по-усилено.

Какво мислиш за новата вълна на феминизма?

Като всяко движение, което има своите предимства и недостатъци. Историята ни научи, че всичко е добро в умереността и всичко, което има добри намерения в основата си, може да бъде вредно, когато минава границите и приема радикални размери. Аз обаче считам, че всеки трябва да има равни права, което е еднакво ценно.

Как можем ние, жените, да бъдем силни като мъже и едновременно с това деликатни и нежни, каквито сме по природа?

Мисля, че бойните изкуства са идеални в това отношение за жени, защото от една страна помагат да изграждаме умения и увереност, необходими, за да сме силни, а от друга страна са красиви като изкуство с хилядолетна история, където всеки може намерете нещо полезно. Кунгфу има многобройни оръжия.

Кой е най-мъдрият урок, който кунгфу ти даде?

Най-добрият урок, който научих досега, е просто да бъда търпелива. Не е нужно да бързам, мога да започна днес и да дам нужното време на всяко нещо. Човек никога не знае колко далеч може да стигне, ако не опита.

Kat Redner @martialkat е клуб за бойни изкуства, базиран в Лос Анджелис

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser