Преминете към основното съдържание

Dior и Givenchy започват производство на дезинфектант за болници

По този начин френският концерн LVMH се опитва да помогне с кризата около коронавируса

Концернът LVMH стартира производството на гелове за дезинфекция на ръцете в своите фабрики, които произвеждат парфюми и козметика за Guerlain, Christian Dior, Givenchy и други известни марки, с надеждата това да помогне за решаването на проблема с острата липса на санитарни препарати във френските болници и повишаването на ефективността на борбата срещу COVID-19.

Разпространението на дезинфектантния гел ще започне днес, на 16 март. Те ще са раздавани безплатно на здравните власти и на публичната болнична мрежа Assistance Publique-Hôpitaux de Paris.

LVMH планира да произведе 12 тона дезинфектант през първата седмица. Производството ще продължи, докогато се изисква помощта им.

Според уебсайта на Worldometers към днешна дата в световен мащаб са открити повече от 169 000 случая на коронавирус. Във Франция броят на случаите надхвърля 5 400.

Още по етикети

мода , корона вирус , LVMH
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser