Преминете към основното съдържание

Christopher Kane с плашеща интерпретация, пречупена през погледа на медицината

Галерия
Толя Стоянова / Снимки: IMaxTree

В началото на шоуто Кейн отдели минута мълчание в памет на кралицата. Той показа уважението си към нея, но и ни напомни, че всички сме хора, затова трябва да се наслаждаваме на телата си, докато сме в тях. Сигурно се чудите как е успял да ни подтикне към тази размисъл с дрехите си? Ще разберете.

Както обикновено, дизайнерът ускори пулса на зрителите. Показа рокли с прозрачни винилови презрамки и вградени чашки на сутиени. Видяхме и красиви пастелни поли от органза, декорирани с нежни дантелени ръбове. Но различното този път, с което просто остави публиката без думи, бяха принтираните елементи на части от вътрешността на човешкото тяло, които прикрепи към голяма част от визиите в лятната си колекция.

Една от виниловите рокли бе щампована с флорални мотиви, а като акцент около ханша, вместо колан, имаше изрязан чифт ръце с медицински илюстрации. Крайният резултат – жена, зловещо превърната в човешки букет с пластмасово покритие. Дали това не бе препратка към прекалената суета?

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser