Преминете към основното съдържание

Цигуларят Филип Квинт с незабравим концерт у нас

Музикантът ще свири със Софийската филхармония
Филип Квинт
Филип Квинт © ПР

Един от най-популярните цигулари, който изпълва докрай всички концертни зали, в които свири - Филип Квинт, ще покаже виртуозните си умения и у нас. Родната публика може да го види на 10 май в зала "България", като ще изпълни Концерт за цигулка и оркестър на Ерих Корнголд, една творба, за записа на която Квинт е номиниран за награда „Грами“. В концерта ще прозвучи също и сюита с невероятната музика към филма "Стършел“ на Дмитрий Шостакович. 

В концерта под диригентството на Найден Тодоров ще прозвучи и сюита с великолепната музика на Шостакович към филма „Стършел“, която е изпълнена с мелодични шедьоври и незабравими музикални линии.

Филип Квинт учи в московското специално музикално училище за даровити деца при легендарния цигулар Андрей Корсаков, като прави дебюта си с оркестър на 9 години с Концерт № 2 от Виенявски.

След време се мести в САЩ, където продължава образованието си в известния институт "Джулиард" и се дипломира като бакалавър и магистър. Филип Квинт е първият класически музикант с главна роля в значителен независим филм - Downtown Express. Към всичко това можем да добавим и факта, че той създава камерни състави от различни жанрове – танго, джаз и пр. с впечатляващ успех.

Автор: Ирена Късметска

Още по етикети

музика , концерт
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser