Преминете към основното съдържание

Цвят, блясък и сериозна доза кураж сподели Лондонската седмица на модата

В пет дни видяхме десетки шоута и безброй светкавици, нулево участие на кожа, изпихме месечна доза кафе, насладихме се на едно незабравимо участие на филхармонията и се заредихме с многобройни ученически възклицания.
Matty Bovan
Matty Bovan © Ирена Божилова

Специално за ELLE България ето визуалната колекция от шоутата и дизайнерите, които оставиха незабравими следи в сърцата ни и нямаме търпение да видим отново догодина.

Matty Bovan

Бунтарският дух на англичаните ни завладя в момента, в който великата Vivienne Westwood взе своето място на първата скамейка. Мати Бован показа защо именно той е един от ярко изгряващите дизайнери в Лондон: с първичен инстинкт към силната жена, ярките багри, нестандартни кройки и страхотна подкрепа от Dree Hemingway, това бе шоу което остана в историята на Лондонската модна седмица.

© Ирена Божилова, NICOPANDA

NICOPANDA

Кой каза че диското е мъртво? Никопанда! А може би, това бе просто още един начин на прочутият Никола Формичети да сподели привичните за него стрийт нотки на 90-те години. Ексцентрични цветове, гирляндени коси, каубойски шапки и рейв бийтове превзеха сетивата ни мигновенно и носталгично.      

NICOPANDA пролет-лято 2019

Галерия

NICOPANDA пролет-лято 2019

Снимки: Ирена Божилова

© Ирена Божилова, David Koma

David Koma

Модната седмица не може да мине без женствената драма на Дейвид Кома. За пореден път бяхме омаяни от грузинеца: неподправена красота, изящни и същевременно пищтни силуети привикаха порой от възклицения и бляскави усмивки. 

David Koma пролет-лято 2019

Галерия

David Koma пролет-лято 2019

Снимки: Ирена Божилова

© Ирена Божилова, Natasha Zinko

Natasha Zinko 

Под откритото небе на тузарския Челси квартал моделите пристигнаха в собствен бус обплепен с руски изрази от родината на Наташа, Украйна. Контрастите продължиха в различни пермутации на streetwear акценти и елегантно скроени силуети. 

Natasha Zinko пролет-лято 2019

Галерия

Natasha Zinko пролет-лято 2019

Снимки: Ирена Божилова

© Ирена Божилова, Roberta Einer

Roberta Einer

Времето като че ли спря в пясъчния часовник на Роберта. Свободно падащи материи, бледо розови багри и естетически детайли сътвориха приказната визия на младата дизайнерка от Естония.  

© Ирена Божилова, Richard Quinn

Richard Quinn

Последните възклицания на петдневната програма бяха резервирани за Ричърд Куин. Награденият от Кралицата пробивен дизайнер, вместо DJ бе наел частна филхармония и на мястото на пресаташета бе поканил жадни за шоу ученици. Анна Уинтор бе гост за пореден път, макар и да нямаше кралско присъствие от Бъкингам, така че звездите по време на шоуто не бяха само в очите на учениците и камерите на фотографите.

Richard Quinn пролет-лято 2019

Галерия

Richard Quinn пролет-лято 2019

Снимки: Ирена Божилова

Cheers, London! И до скоро виждане!     

 

Още по етикети

ревю , мода , дефилета , LFW
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser