Преминете към основното съдържание

Да инвестираме в себе си!

И още за боди позитивизма и новия сезон от писмото на редактора на списание ELLE

74% от жените не инвестират, сочи годишният доклад на S&P Global. Интересното е, че процентът е най-висок в Америка и Европа и най-нисък, с най-голяма надежда за промяна – в Азия.

Въпреки добрите резултати по отношение на половото равенство по много показатели в много страни по света през последните години, все още съществува огромна пропаст между мъжете и жените, когато говорим за финансово здраве. Ние, представителките на нежния пол, често се чувстваме финансово несигурни и за разлика от мъжете сме далеч по-малко оптимистични за икономическото ни бъдеще.

Защо ви цитирам финансови доклади? Защото в периоди на пандемии и кризи жените можем да променим света за добро повече, отколкото предполагаме. Защото уменията ни да балансираме, резултат от майчиния ни инстинкт, са безценни. Защото сме по-добри в хуманния бизнес – този, от който светът се нуждае точно сега! Защото не ни липсват кураж, амбиция и сила! Но най-вече защото трябва да научим важни уроци – да спрем да се подценяваме и да знаем, че е добре да се грижим за другите, но е време да инвестираме и в себе си!

Разкъсани между хоум офиса, хоум скулинга, хоум клийнинга, хоум кукинга…, последното, за което се сещаме, е собственото ни Аз. Така сме устроени – първо мислим за другите. Но психолозите са казали, а животът е доказал, че за да ви обичат другите, трябва да се научите да обичате себе си. А за да се обичате, трябва да повярвате в себе си. А за да си повярвате, трябва да се грижите за себе си…

В новия брой на списание ELLE правим всичко това. Говорим си за успеха без предразсъдъци и без да се влияем от околните. Търсим отговори на въпросите защо нашите отношения определят резултатите ни в живота, какво е важно да помним, когато общуваме с други хора, колко его е „нормално“... Поглеждаме на разочарованието под друг ъгъл – като на мотивираща сила. Правим прочит на някои нови книги, които ни обясняват как мислим, чувстваме и действаме в реалния свят според психологията.

Даваме си сметка, че домът може да е нашата крепост, но може да бъде и нашият най-голям враг – животът между дивана и кухнята и липсата на движение са не по-малко опасни от неизмитите ръце. Казвам го от личен опит – урок, който научих по трудния начин преди три месеца. И сега, когато кипя от енергия, желание и мотивация да сложа спортния клин и маратонките, но до леглото ми са само патериците, знам какво значи след дъжд качулка.

Затова, мили момичета, слагайте вашите спортни качулки и не спирайте да се движите, защото спортът е здраве (и това не е клише!), покорявайте нови и нови върхове, обичайте, превръщайте негативите в позитиви, грижете се за другите, но и за себе си!

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser