Преминете към основното съдържание

Да му пиша или да не му пиша?

Life is short. Text him first.

© istock

Веднага ви даваме отгово...

Life is short. Text him first.

Да, пишете първи, но имайте предвид няколко неща. Такива, които да правите, и такива, които по-добре да не правите. Съветите важат за онлайн комуникация с човек, с когото сте се запознали съвсем скоро, когото харесвате или който поне ви е заинтригувал с нещо.

И така, кое ДА и кое НЕ, за да няма недоразумения и излишни драми.

НЕ!

Не се вманиачавайте колко време му отнема да реагира. Това, че сте му изпратили съобщение, не го задължава да отговори веднага. Да, възможно е изпращането на текстови съобщения да не е единственият му приоритет точно сега. Има и много други възможни причини за забавяне на отговора. Тъй като не можете да знаете точната причина, най-добре е да не се опитвате да си вадите прибързани заключения.

ДА!

Ако сте от хората, които обичат да се вихрят в онлайн комуникация, или сте се постарали много при написването на първото съобщение, се опитайте да останете отворени за възможността отсрещната страна да не е толкова на „ти“ с всичко това. В началото е най-безопасно да използвате текстовите съобщения чисто практически – да се уговаряте къде и кога да се срещнете например.


НОВИТЕ ПРАВИЛА ЗА ФЛИРТ ОТ РАЗСТОЯНИЕ


НЕ!

Не пишете твърде много лична информация толкова рано (особено за предишни връзки). Само защото бихте оценили непоискана лична информация от другия човек, не означава, че той ще приеме нещата по същия начин. Напомнете си, че все още не знаете неговите граници. Той също не познава вашите. Ето защо има достатъчно възможности за неправилно тълкуване, объркване и т.н. Споделянето на подробности за вашите минали, настоящи или бъдещи отношения е твърде сложно и нюансирано, за да може да се осъществи чрез кратък текст. Запазете истинските неща за истинския живот.

ДА!

Приемете, че дори тези две-три думи в отговор от него не са задължително отражение на чувствата му, а преди всико потвърждение, че е получил съобщението ви.

НЕ!

Не пишете провокативни неща. Когато кажете твърде лични неща или споделите снимки, които са интимни или провокативни, преди наистина да познавате някого, има голям риск да саботирате възможността за разширяване на тази онлайн връзка в смислена такава в реалния живот. Същевременно може да се поставите в уязвима ситуация.


КОИ ЕМОТИКОНИ ИЗПОЛЗВАТ ЧУЖДЕНЦИТЕ ПРИ ОНЛАЙН ФЛИРТ


ДА!

Опитайте се да бъдете честни със себе си относно намерението си да започнете чат. Когато имате определени очаквания за качеството, количеството и навременността на реакцията на отсрещната страна, е възможно да се поставите в неблагоприятна ситуация. Това е просто чат в крайна сметка.

НЕ!

Не очаквайте да „получите“ толкова, колкото сте „дали“. Когато очаквате съобщение в замяна на вашето съобщение, може да саботирате връзката, защото натоварвате другия да реагира по начин, валиден за вас. Така че ако започнете комуникация със съобщение, което казва „просто си мисля за теб“, вместо да очаквате този човек да признае същото, си го представете как чете това, което сте му написали, и се усмихва. Липсата на отговор не означава непременно, че той не е оценил вашето съобщение.


ЕМОТИКОНИТЕ В ЧАТА ИЗДАВАТ КОЙ ГО БИВА В ЛЕГЛОТО


ДА!

Обадете се! Въпреки че е старомодно, телефонното обаждане понякога може да бъде най-добрият ви ход. За разлика от текстовите съобщения, обаждането ви дава възможност да чуете човека, от когото се интересувате – тонът на гласа му, интонацията ще ви предоставят много по-надеждна информация, отколкото който и да е чат. Личната комуникация е винаги най-добрият ви залог!

НЕ!

Не драматизирайте. Ако изпратите съобщение, описващо интереса и желанието ви да се видите отново с този човек, и той не отговаря или отговорът му не съответства на това, което сте изразили или очаквали, не преминавайте автоматично към най-лошия сценарий. Не забравяйте, че не познавате стила му на онлайн комуникация – може да не обича да пише текстови съобщения или просто да не ги използва като инструмент за предаване на емоции.

Още по темата

Love is in the air...
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser