Преминете към основното съдържание

Да отслабнем за 10 дни само с… вода

Водата може да „отмие” 7 кг за по-малко от две седмици! Важна е температурата! Ето какво трябва да знаете.

Учените вече отдавна са потвърдили колко полезна е водата са поддържане на оптимална форма. Нови изследвания от САЩ показват как можем да подсилим ефекта с един прост трик.

Знаем, че тялото ни реагира различно на различните температури. Мръзне, поти се, уморява се или става активно. Точно този феномен може да се използва за отслабване.

Горещата вода прочиства

Водата с температура 60 градуса активира мускулите на стомашно-чревния тракт, по този начин помага да се прочистят натоварващите токсини от клетките и ускорява обмяната на веществата. Топлината освен това отваря леко порите на кожата и така допълнително извежда токсините от тялото.

Как да използвате това: пийте преди закуска гореща вода със сока от половин лимон. Залейте сока заедно с една лъжичка от настърганата му кора с 250 мл вряла вода и оставете да се охлади за няколко минути, за да не се изгорите.

Комбинацията от топлина и лека киселина активира още сутринта целия храносмилателен апарат.

Хладката вода засища

Пробвайте: можете да изпиете бързо големи количества само от вода с температура около 30 градуса. За разлика от много горещата вода (например кафе или чай) или много студената (чай с лед) тя не предизвиква стоп аларма в мозъка. Така не е проблем да изпиете голяма чаша вода.

Как да използвате това: 15 минути преди ядене изпийте най-малко 300 мл хладка вода, по възможност бързо, на големи глътки.

Количеството вода разпъва стената на стомаха и изпраща сигнал за засищане. При този трик на всяко ядене пестим по 104 калории и за една година можем да отслабнем цели 15-20 кг!

Студената вода гори калории

Една чаша студена вода (8 градуса) ускорява обмяната на веществата с 3%. Американски учени са открили, че ефектът настъпва 10 минути след изпиването и трае около 30 минути. Организмът трябва да затопли водата до телесната температура (около 37 градуса), преди клетките да могат да я поемат и оползотворят. Този процес изразходва страшно много енергия, изгаря тлъстините от депата им.

Как да използвате това: през деня изпийте поне 5 чаши леденостудена вода. Смесвайте 200 мл вода с 1 до 3 кубчета лед.

Редовното пиене на студена вода предизвиква тялото да изразходва много калории.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser