Преминете към основното съдържание

Побрах целия свят в малкия си джоб с помощта на Galaxy Z Flip

Стилен, компактен и със сигурност привличащ вниманието, новото устройство на Samsung е истинско бижу

Намирането на подходящия телефон днес не е особено лесна задача. Най-вече за индивидуалисти, които обичат да изразяват себе си с всичко, което притежават. Ето защо преди няколко седмици в редакцията ни настана истинска милениалска носталгия по добрите стари телефони с причудливи форми и дизайн, останали завинаги в сърцата ни именно заради креативността, която е била вложена в тях. И докато се съревновавахме да намираме из интернет снимки на първите ни най-любими телефони, Samsung обяви Galaxy Z Flip - смарфтонът с първото по рода си сгъваемо стъкло, което буквално “огъва” законите на физиката!

Най-накрая нещо вълнуващо, казах си аз. Хвърлих един поглед към параметрите му и се оказа, че създаденият със скрита панта телефон предоставя нови елегантни начини за заснемане, споделяне и изживяване на съдържание, без дори да трябва да докосваме устройството.

О, не! Със сигурност трябва да намеря начин да тествам този телефон.

НОВА ЕРА ЗА СГЪВАЕМИTE МОБИЛНИ ИНОВАЦИИ

Речено - сторено! Седмица по-късно получих възможността да тествам този нов технологичен шедьовър за 24 часа. Телефонът пристигна при мен сутринта, а няколко минути по-късно вече беше 100% зареден и готов да бъде положен на най-голямото изпитание - да прекара цял ден в ръцете на човек, който постоянно снима, публикува, споделя и използва голям набор от приложения. Накратко - живее в смартфона си.

Искам да започна с това, че стилният дизайн на телефона дава едно ново преживяване с камерата. Това е удобство, към което веднага се приспособих и не ми се искаше изобщо да се връщам към обикновените прави дисплеи. Разполагайки с 6,7-инчов дисплей, Galaxy Z Flip буквално се сгъва в стилен и компактен формат и се побира в дланта на ръката. Освен това, побира се перфектно и в най-малката дамска чанта.

За деня бях решила да заложа на чанта-колан, който дори не побира малкото ми портмоне, камо ли един съвременен телефон. Устройството на Samsung обаче се побра в него, и то - без особено усилия. Определено един огромен плюс за дамската аудитория.

Разбира се, нямаше как да не пропусна първо да си направя селфи. Новото тук е, че дизайнът на смартфона позолява той да остане отворен реално под всеки ъгъл, отключвайки възможности за селфита, които показват повече от пространството наоколо. Жестовите и звукови команди дават допълнителното удобство без да докосваш устройството да получиш желания кадър.

Направи ми впечатление, че когато устройството е свободно стоящо, дисплеят автоматично се разделя на два 4-инчови екрана, така че може лесно да се преглеждат изображения, съдържание или видеоклипове в горната половина на дисплея, докато ги контролираш в долната половина. По този начин лесно се гледат и търсят клипове в YouTube - докато гледам любимия си артист горе отгоре, е възможно да търся други видеоклипове, да чета описания или да пиша коментари отдолу.

Но да се върнем на камерата. Имах среща с приятел фотограф, с когото после посетихме и заснемането на късометражен танцов филм, базиран и вдъхновен от героите на книгата "Не казвай на мама" на Николай Йорданов. Беше удачно съвпадение, защото имах възможността да тествам как се справя Galaxy Z Flip при заснемането на видео.

Едно от основните неща, които ни направи впечатление, е колко бързо смартфонът прави лицево разпознаване и отключва телефона. Пробвахме да го излъжем със снимка във висока резолюция, но изглежда, изкуственият интелект на Samsung Galaxy Z Flip не реагира на такива трикове.

Камерата бързо се ориентира и в това, какво се изисква от нея да заснеме. Тези вкусни кадри са направени с режима за храна, който камерата самостоятелно избра.

СЪЗДАДЕН ЗА СЪВРЕМЕННИЯ ЖИВОТ В ДВИЖЕНИЕ

Сгъваeмата функция на Galaxy Z Flip позволява той да стои самостоятелно под всякакъв ъгъл, което дава шанс да заснемете повече в движение - от групови снимки до ярко нощно съдържание.

Имате и възможността да създавате съдържание за социалните медии от най-добрия ъгъл, със свободни ръце и без да е необходим статив. Предвид, че често се снимам сама, заради което търся подходящи повърхности, върху които да поставя устройството или да го закрепя, Samsung Galaxy Z Flip без излишни допълнения дава това удобство.

Докато бяхме във Фабрика 126, където се заснемаше филмът, направихме няколко добри видеоклипa и ярки снимки при ниска осветеност с нощния режим – без да има нужда да включвам светкавицата. Просто отворих устройството и го поставих на масата.

Дори в затворено състояние, той може бързо да заснеме висококачествени селфита с една ръка със задната камера. Можете също и да се насладите на безпроблемен видеозапис със съотношение 16:9, което е идеално за качване в социалните мрежи. И не се притеснявайте къде ще запазите всичко заснето, защото Galaxy Z Flip идва с вътрешната памет от 256GB, което ви дава пълна свобода да творите, докато улавяте и запазвате всеки ценен за вас миг.

Още една положителна точка давам на Galaxy Z Flip за удобството, което предлага малкият екран в затворено положение. Независимо дали е затворен, стои изправен или отворен, няма начин да пропуснете важно съобщение, обаждане или напомняне. Докато бях извън офиса не пропуснах нито един работен имейл и обаждане. Когато е затворен, на дисплея на капака на устройството можете да проверите датата, часа и състоянието на батерията. Можете да отговаряте на обаждания, без да трябва да разгръщате устройството. Отговарянето на съобщения също може да се случи, като просто докоснете известието и разгънете смартфона.

До края на деня имах още 40% батерия. Samsung Galaxy Z Flip разполага с оптимизирана система с двойна батерия с повече енергия, без да заема повече място. Има кабелно и безжично бързо зареждане, плюс Wireless PowerShare, с което можете да спасите някой приятел, като му дадете малко от своя заряд или обратното. Също можете да зареждате безжично своите Galaxy Buds, Galaxy Watch Active.

Изобщо, Samsung Galaxy Z Flip може да се похвали с ефикасност от най-високо ниво, функции на камерата, дисплея, батерията, сигурността, както и услуги като Samsung Health, Samsung Knox и други.

Мога да обобщя, че най-новото тренди устройство в света на технологиите дава наистина многостранното изживяване.

Зад кулисите на "Не казвай на мама" се смяхме, снимахме и си припомняхме истории от времената, в които сгъващите телефони бяха модерни, разглеждайки ефективността на този дизайн и днес.

Преглеждайки сега видеата и снимките от този ден, ме обзема едно зареждащо чувство на оптимизъм, че скоро ще имаме възможността да си набавим още много подобни спомени благодарение точно на прогресивността на света, в който живеем.

Още по етикети

Samsung
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser