Преминете към основното съдържание

Да подготвим малчугана за училище

Обзавеждането на стаята на ученика е доста сериозна задача, която изисква внимателно обмисляне на всеки детайл. Защото малчугана вече се нуждае не само от зона за игри и сън, но и от удобна работна зона и подходящо бюро, на което да учи уроците си с удоволствие.

Ако и на вас ви предстои да преобзаведете стаята на детето в ученическа, но изпитвате притеснения относно правилния избор на бюра , ето какво съветват специалистите по интериорен дизайн.

Как да изберете подходящото бюро за малчугана?

Започнете с правилните размери

Преди да направите каквато и да е покупка, дори още преди да започнете сериозно с търсенето на бюро, трябва да определите оптималните му размери. За целта е добре да отидете заедно с бъдещия ученик в магазина и да го помолите да седне. Подходящото бюро за него е, ако когато седне, плотът на бюрото е на нивото на лактите му. Това гарантира, че когато седне и започне да учи, ще може да постави удобно лактите си на бюрото и няма да се изгърбва в процеса на работа.

Помислете за съхранението

Когато започне с уроците, малчуганът ще има нужда от различни тетрадки, учебници и пособия, които трябва да може да съхранява на удобно и леснодостъпно място. Затова експертите препоръчват да се спирате на модели бюра с вградени модули за съхранение. На пазара се предлагат както модели с една колона чекмеджета, така и с две колони и дори с комбинация от чекмеджета и отворени рафтове, така че имате немалък избор.

Изберете типа бюро

Тук е добре да се съобразите както с възрастта на малчо, така и с учебните и извънучебните дейности, които ще извършва на бюрото.

  • Стандартно

Този тип бюра са подходящи както за първолаци, така и за тийнейджъри. Дизайнът им е класически, съобразен е с ръста на децата и предлага удобство и много добра ергономия. Обикновено стандартните модели разполагат с удобен, широк плот и допълнителни чекмеджета.

  • Бюро с поставка на компютър

Този тип ученически артикули разполагат с допълнителен, издърпващ се плот за клавиатурата и с удобна поставка за компютъра.

  • С повдигащ се плот

Ако детето ви е креативна и артистична натура и често рисува или чертае, тогава не е зле да помислите за покупка на бюра с накланяща се работна повърхност.

  • Модулно бюро

Модулните системи много допадат на децата, тъй като отделните елементи могат да се конфигурират по различни начини. Освен това, повечето модулни бюра са с регулируеми височини и “растат” заедно с детето.

Как да създадете удобно работно пространство на ученика?

Без значение на какво бюро ще се спрете, важно е да се уверите, че е поставено на правилното място. Затова още преди покупката трябва да огледате внимателно стаята и прецените къде да оформите зоната за учене.

Може би сте чували, че бюрото трябва да е поставено срещу прозореца, но всъщност това не е много добра идея. Според дизайнерите, най-добре е да поставите бюрото перпендикулярно на прозореца. Така ще избегнете падането на пряка слънчева светлина, но няма да лишите детето си необходимата му естествена светлина.

Поставете на бюрото подходяща настолна лампа, за да може да учи спокойно уроците си дори и в тъмните часове на денонощието.

За да избегнете разконцентрирането на малчо, приберете играчките в кутии и ги поставете в отдалечен ъгъл на стаята (Колкото по-далеч са от работната зона, толкова по-добре).

Добра идея е да поставите леглото в близост до работната зона, тъй като децата обичат да го виждат в полезрението си.И още нещо…

Преди покупката се уверете, че бюрото е изработено от здрав и дълготраен материал и в боите и лаковете не се съдържат вредни за малките вещества.

Огледайте внимателно сглобките и ръбовете на бюрото. (Ръбовете трябва да са заоблени и абсолютно гладки).

Консултирайте се с детето, тъй като това е неговата стая и неговото бюро и то трябва се чувства удобно и комфортно както в стаята си, така и на бюрото си.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser