Преминете към основното съдържание

Да помогнем на Кристин Илиева да проходи

Събрана е половината сума за нужните операции за възстановяване

Животът е непредсказуем - той самият ни го доказва често, а ние от своя страна не спираме да си го повтаряме и припомняме, с идеята да не се изненадаме, когато нещо неочаквано случи.  

Нещастните случаи и те идват без да ни оповестят и да ни дадат преднина, с която да се настроим и подготвим.

Подобен неочакван обрат се случи и на Кристин Илиева, която заради пътна катастрофа от април месец насам се бори отново да проходи. 

Кристин Илиева е родена на 20 август 1997 г. в София. Тя започва моделската си кариера в ранна възраст и бързо се превръща в един от най-търсените модели в страната.

Днес тя е представена от най-добрите модни агенции в света и е лице на популярни брандове като "New Yorker", "Twinset" "Tous" "Forever 21", "PacSun", "La-tweez", "Replay" "Patrizia Pepe", "Asos", "Zalando" и др. 

В началото на март 2018 г., Кристин идва в България, за да прекара време със семейството си и приятелите си, преди да се върне в САЩ за още 4-5 месеца работа в Лос Анджелис и Ню Йорк.

На 12 март обаче нещата се променят за младото момиче.

Кристин претърпява тежка пътна катастрофа като пътник в кола, шофирана от нейна приятелка. В продължение на дни тя се бори за живота си.

Българските лекари успяват да спасят живота й, но трябва да се направят много други операции, тъй като краката й са застрашени. 

Последствията от аварията са: множество фрактури на таза и двата долни крайника, тежък дефект на кожата на десния крайник с големи участъци от липсваща кожа и мека тъкан, разкъсани мускулни влакна, голям дефект на кожата с липсващ епидермис върху лявото бедро и фрактури на дясното коляно.

След месец лечение в българска болница, пет неуспешни операции и влошаване на състоянието, на 10 април Кристин е преместена в турската "Университетска болница" с инфекция на меките тъкани на дясното бедро, неправилно излекувана тазова фрактура и бактериална инфекция на костта.

Семейството й е платило над 70 000 евро за възстановяването на Кристин, но поради особената тежест на нараняванията, лечението трябва да продължи и ще струва още 65 000 евро, ако не и повече. Лечението трябва да се извърши възможно най-бързо и не трябва да се прекъсва или Кристин никога няма да може отново да ходи.

Състоянието на Кристин е не само физически, но и психически зле. Най-голямото й желание в момента е "да може да върже обувките си и да се изправи."

Могат да се дарят средства чрез фондрейзъра Let's help Christine walk again във Фейсбук, чрез GoFoundMe - Help Christine walk Again! или да се прехвърлят средства директно по банковата сметка на името на Кристин:

Кристин Цветозарова Илиева
BG70FINV91501317158471

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser