Преминете към основното съдържание

Да правим секс или да планираме ваканция?

Дилемата е налице, откакто ново проучване доказа, че второто доставя по-голямо удоволствие на немалко жени
Кой каза "почивка"?
Кой каза "почивка"? © iStock

Една на всеки шест жени предпочита да прави планове за почивка, вместо да се впуска в креватни приключения с интимния партньор. Статистиката е част от ново проучване по поръчка на специализирания сайт Airbnb за отдаване и търсене на стаи и жилища под наем.

Изследването на ваканционните практики на потребителите изненадва и с данни за силния пол – намират се и мъже (цели 9%), за които резервирането на билети и нощувки за почивката е по-вълнуващо от секс.

Онлайн туризъм

Търсенето на екзотични дестинации е нова форма на бягство от действителността, е обяснението на експертите, заели се да тълкуват любопитните резултати.


ОБУВКИТЕ ИЛИ СЕКСА?


Това е вид разтоварване от високите очаквания в една двойка, които често водят до разочароващи изживявания в интимен план, и също като секса е предпоставка за сплотяване на партньорите заради чертаенето на общи планове за бъдещето.

И наистина – според допитването 75% от представителите на двата пола практикуват т.нар. „компютърен туризъм“, като сърфират в туристически сайтове, за да подобрят настроението си. Една трета от анкетираните признават, че посещават онлайн различни точки от земята дори в работното си време. Нима можем да ги виним!

Горещи оферти

„Да направиш резервация за слънчева дестинация е вълнуващо преживяване в която и точка на света да живеете“, казва Джоел Брандън-Браво, управляващ директор на британската платформа за сравняване на ваканционни оферти Travelzoo.

По данни на неговата агенция, удоволствието от планирането на почивката е още по-силно, когато клиентите успеят да получат отстъпка от цената на нощувките или самолетните билети.

„Въпреки това не очаквахме толкова много хора да предпочитат емоцията от добрата сделка пред интимните мигове с любим човек,“ обяснява Джоел и изтъква, че близо една трета от туристите са в превъзбудено състояние още с първото вдишване на различния въздух при слизането от самолета.

Tutto finito!

А когато всичко свърши? Няма страшно – както и при секса, когато добрите изживявания ни залипсват, лекарството е... нови дози от същото любимо усещане.


КОИ ЕМОТИКОНИ ИЗПОЛЗВАТ ЧУЖДЕНЦИТЕ ПРИ ОНЛАЙН ФЛИРТ


Планирането на ваканция се бори дори с постваканционната депресия и това е страхотна новина за онази една пета от туристите, които изпадат в летаргия още при кацането на самолета обратно у дома. Както и за едната пета летовници, за които най-потискащо е разопаковането на багажа (7% от тях дори отказват да го правят, за да удължат илюзията, че ваканцията още не е свършила).

Дали тогава им е до секс? Анкетьорите така и не са се сетили да попитат.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser