Преминете към основното съдържание

Да преборим първите бръчки с естествени методи!

Няма нужда да се разорявате в магазините за козметични продукти, щом забележите първите бръчки по лицето си. Има много лесни и ефикасни начини, някои от които не струват нито стотинка.

Най-после сте приключили завинаги с младежкото акне и към 30-ия ви рожден ден около очите и по челото ви вече се появяват първите бръчици. Без паника!

Гимнастика за лицето

Не си спестявайте всички възможни гримаси. Важно е да не са едни и същи. Много е лесно и е възможно навсякъде, дори в офиса, ако не се страхувате от коментарите на колегите си. По няколко пъти дневно раздвижвайте лицето си във всички посоки.

За да ограничите бръчките около очите, затворете с всичка сила клепачите си, после ги отворете възможно най-широко. Повторете 10 пъти.

Експресивните линии, които се образуват на челото, могат да се предотвратят, ако всеки ден правите това упражнение: поставете двете си ръце на челото с дланите навътре и опъвайте кожата навън.

Отпуснете кожата, починете 10 секунди и повторете упражнението до 15 пъти.

Бръчките около устата можете да загладите, като издувате последователно едната и другата си буза. Задържайте десетина секунди във всяка посока, преди да изпуснете леко въздуха през полуотворените си устни.

Добра хигиена на живот

Какво означава това широко понятие? Всъщност нещата са много ясни: край на цигарите, ограничаване на алкохола, предпазване от ултравиолетовите лъчи на слънцето, пиене на 1,5 литра вода на ден, редовна физическа активност.

По отношение на храненето, включете в менюто си повече храни, богати на антиоксиданти – зелен чай, плодове и зеленчуци. Ценните мазнини Омега 3 можете да си набавите с консумацията на мазни риби, авокадо, орехи и зехтин.

Домашни маски

Можете да си приготвите маска от кисело мляко и яйчен белтък, която заглажда кожата и стимулира клетките на епидермиса.

Алтернатива на хидратантния крем са растителните масла от арган, жожоба или кокос. Нанасяйте ги с лек масаж преди лицевата гимнастика, за да постигнете оптимален резултат.

Рецепта

Бананите са много полезни за кожата заради съдържанието си на витамин C и витамин B6, които поддържат еластичността на кожата и действат като антиоксиданти.

Авокадото е богато на Омега 3 мастни киселини и е идеално средство за забавяне на появата на бръчки, срещу белези и несъвършенства. Освен това намалява сухотата на кожата и запазва сиянието й.

*Нужни са ви:

1 малко авокадо (200 г)

1 банан (100 г)

*Намачкайте вътрешността на авокадото в купа с помощта на вилица.

Намачкайте и банана и го добавете към авокадото. След това разбъркайте добре сместа.

*Измийте лицето си добре. Нанесете маската върху лицето и я оставете да действа 30 минути.

*Изплакнете с хладка вода.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser