Преминете към основното съдържание

Да предпазим децата от слънцето!

Нежната детска кожа е особено чувствителна, затова се нуждае от специална грижа
© iStock

Колкото е важно да предпазваме своята кожа от слънцето през лятото и особено на плажа, два пъти по-важно е да правим същото и за децата си. И причината е повече от ясна - тяхната кожа е много нежна и едно изгаряне може да е не само болезнено, но и много опасно. Дерматолозите казват, че кожата има памет и след време подобна травма може да създаде проблеми с кожата и дори рак.

За да избегнете всичко това, не пестете слънцезащитата не само на морето, но и винаги, когато детето ви е навън. Избирайте продукти, които са специално създадени за детската кожа, и нанасяйте отново през 2-3 часа, както и след всяко къпане или подсушаване.


И КОСАТА ИМА НУЖДА ОТ ЗАЩИТА ПРЕЗ ЛЯТОТО!


Особено внимателни бъдете към бебетата, за които слънцето може да е особено опасно. Препоръката ни е да ходите с тях на плажа рано сутрин и късно следобед, за да избегнете неприятности, които могат да провалят почивката, а и цялото ви лято.

Вижте нашата селекция от слънцезащитни продукти за деца в галерията. 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser