Преминете към основното съдържание

Да се докоснем до норвежкото изкуство на танца!

Норвежкият спектакъл THE REST IS SILENCE е първото представление от Международната програма „Мигриращото тяло“ през новия сезон на ДНК и e част от най-голямата европейска платформа ¨Aerowaves¨

Ново, но вълнуващо преживяване ни очаква на 21 октомври, когато можем да се докоснем до норвежкото изкуство на танца и театъра в ДНК – пространството за съвременен танц и пърформанс.

Норвежкото сърцераздирателно представление The Rest is Silence прекрачва границите на танца и театъра. Хореографката Хеге Хогенрюд ще ни пренесе в центъра на взаимоотношения между майка и дъщеря. Четирима танцьори физически реагират на гласа на британската актриса Кейт Пендри, която разказва фрагменти от травматично детство. Хеге Хогенрюд оформя спектакъл за отчаянието, без отчаяни. Тя създава напълно ново и невъобразимо преживяване.

През последните 5 години Хогенрюд е най-изявеният хореограф на спектакли за младата публика в Норвегия. The Rest is Silence е нoминиран за наградата на норвежката критика през 2016.

Спектакълът е посочен като един от ТОП 20 европейски танцови представления и бе представен по време на фестивала “Spring Forward“ на най-голямата европейска платформа за съвременен танц “Aerowaves”, който тази година се проведе в Дания, а през март 2018 ще се проведе в София.

Международната програма „Мигриращото тяло“ съществува от самото създаване на ДНК - пространство за съвременен танц и пърформанс. В рамките на целогодишната платформа гостуват чуждестранни спектакли на едни от най-интересните имена в европейски и световен контекст в областта на съвременния танц и пърформанс. Освен представления, програмата включва дискусии, разговори с публика и уъркшопове, насочени към българската професионална среда. Норвежкият спектакъл The Rest is Silence е първото заглавие от тазгодишното издание на „Мигриращото тяло“.

 

Още по етикети

театър , танц , изкуство
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser