Преминете към основното съдържание

Да се разходиш в новите визии на Emanuel Ungaro в Париж

Парижката седмица на модата този сезон беше още по-специална за мен, защото имах възможността да се докосна до завещанoто творчество на един велик дизайнер - Емануел Унгаро.
© Renata Kats

В шоурума на дизайнера се намира по нещо за всеки тип жена - женствени, романтични образи съпоставени с дръзки и закачливи тоалети.

Тъй като аз си падам и по двата стила, реших да ви покажа любимите ми модели от новата колекция, на които заложих за Седмицата на модата.

© Renata Kats

Emanuel Ungaro предлага елегантни, секси модели, служи си с драпирани материали и изразителни, ярки цветове.

Розовият сет, който избрах подчертава силуета на женското тяло и цели да възпее сексуалността.

Интересен факт е, че Унгаро не е рисувал предварително своите скици, а е работил с платовете върху тялото на модела. Заставал е на колене пред нея, и се е оставял на въображението му да го води. Затова и когато облечеш негова дреха, тя е като жива.

© Renata Kats

Самият Унгаро определя същността на творчеството си като: ''Чувственост във всичките ѝ проявления с всичките ѝ вътрешни прояви.''

Вторият тоалет на който се спрях, закачлива черна рокля на точки, показва точно тази визия на дизайнера.

© Renata Kats

Другият тоалет, който ме впечатли е сет разкриващ романтичната страна на Ungaro. В ядрото на неговия стил е архитектурната раздвиженост на силуета и смелото съчетание на десените и детайлите, подчертаващи нежния, мечтателен образ на жената.

Новият креативен директор на Emanuel Ungaro е Марко Колагроси. Той продължава да развива модната къща, която предлага висша мода, претапорте, парфюми, аксесоари и младежка линия облекла в стотици магазини по цял свят.  

Ако искате да видите повече снимки последвайте моя Инстаграм.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser