Преминете към основното съдържание

Да, тези снимки са направени с мобилен телефон!

Не ви се вярва? Време е да повярвате, защото серията P30 на HUAWEI пренаписва правилата на мобилната фотография

Преди точно година в Париж присъствах на премиерата на серията P20 на HUAWEI. Оттогава си мисля, че няма как друг телефон да бъде толкова добър, колкото моя P20 Pro. Досега. Всъщност до преди две седмици, когато отново получих покана от HUAWEI да присъствам на представянето на следващото поколение на P серията в Париж.

И какъв е изводът ми, след като изслушах цялата презентация на изпълнителния директор на HUAWEI Ричард Ю, пълна с термини, за които получавах помощ от някой от колегите технологични журналисти? Или след като с Михаела Филева (лицето на HUAWEI у нас), която седеше до мен, постоянно се споглеждахме с възклицания от рода: „Е, не“, „Уау“ и други подобни? Е, стигнах до извода, че 30 е повече от 20. Елементарна математика! Въпреки че и тя няма как да ви даде пълна представа за новите телефони и технологиите, които те притежават. Тук на ход идват думите. А с тях, да ви призная, съм доста по-добра. Затова смятам да ги използвам по предназначение и да ви докажа (а и покажа) защото телефоните от серията P30 променят правилата на мобилната фотография. А и не само!

Професионален фотоапарат в джобен формат

Както вече ви казах, не съм добра с техническите термини, но ще се опитам да преведа на „женски“ език защо камерата на телефоните от серията P30 е нещо, което не сте виждали досега. Pro-моделът, който е и с най-добрите фотографски умения, разполага с цели 4 камери, всяка от които допринася за това крайният резултат да е наистина впечталяващ.

Основната камера е с 40 MP и SuperSpectrum сензор, който обработва светлината по коренно различен , така че дори и при ниска осветеност да имате перфектни кадри. Няма да коментираме нощния режим, който още при моделите P20 беше изумителен.

Втората камера е с 20 MP и е ултра широкоъгълна, което ви позволява да събирате в една снимка повече от света около вас.

8-мегапикселовата трета камера с телефото обектив с технология HUAWEI SuperZoom пък приближават света на една ръка разстояние, благодарение на 5-кратно оптично, 10-кратно хибридно и до 50-кратно цифрово приближение.

И последната HUAWEI Time-of-Flight (TOF) камера и режимът Super Portrait Mode пък ви позволява да правите перфектните портрети със зашеметяващ боке ефект.

А за идеалното селфи телефонът разполага и с 32 MP предна камера!

Но няма по-добро доказателство за уникалните качества на камерата от снимките, които тя прави. Вижте ги в галерията.

Видео като на кино

Снимките са едно на ръка, телефоните от серията Huawei P30 правят и зашеметяващи видеа с 4К качество. Общо взето всичко, което казах за снимките, важи и тук – ще имате перфектно качество, дори и при много ниска осветеност, но и надежда стабилизация и сериозен zoom.

А какво ще кажете да заснемате два клипа едновременно? Това е възможно, благодарение на функцията HUAWEI Dual-View (тя предстои да бъде добавена към моделите P30 и P30 Pro). Вече ще можете да заснемате видеа в близък и в далечен план по едно и също време. Замислете се какви нови възможности за развитие на вашия режисьорски и операторски гений ви дава тази функция!

Технологии от бъдещето

Забравете за малко за камерите (въпреки че ще ви е труно) и нека се насочим към другите функции на P30 и P30 Pro. Работата с тях е удоволствие, благодарение на процесора Kirin 980 с двойна невронна мрежа, както и последната версия на операционната система на HUAWEI, EMUI 9.1, базирана на Android. Лично на мен, като пълен изтощител на батерии, ми харесва не само издръжливостта на P30 Pro, но и фактът, че се зарежда изключително бързо – до 70% за около 30 минути!

Сензорът за пръстови отпечатъци е вграден в дисплея, което го прави изключително бърз и сигурен. А още по-невероятното е, че телефонът няма говорител! Той също е вграден в дисплея, а вие чувате човека на другия край на линията повече от перфектно, благодарение на технологията Acoustic Display.

Дизайн, в който ще се влюбите

Не знам защо винаги оставям визията за последно, въпреки че за повечето от нас, жените, тя е на първо място. Може би защото дизайнът е просто черешката на тортата, която ми дава пълното право да нарека телефоните P30 високотехнологично бижу. Те са с изключително изчистени и елегантни линии и огромен извит дисплей. А сред цветовете на корпуса има и за по-консервативните, и за по-смелите. Освен в класическото черно, P30 и P30 Pro се предлагат и в три нови преливащи се цвята – Amber Sunrise, Breathing Crystal и Aurora.

Е, имате ли нужда от още доказателства, че HUAWEI P30 или P30 Pro трябва да бъде следващият ви телефон? Не мисля!

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser