Преминете към основното съдържание

Да внесем уют и в офиса

Няколко съвета как да организирате работното си място
© iStock

Смята се, че удобното работно място е ключът към ефективност и добро настроение. А истината е, че цветът на стени в офиса, както и аксесоарите на масата имат голямо влияние на атмосферата.

Вижте тези съвети за дизайн за подобряване на ефективността в офиса ви:

МЪНИЧКА ДЖУНГЛА?

Стайните растения премахват стреса и енергизират, така че, тяхното присъствие на работния плот е от значение. Има много начини да се направи удобно работно бюро с една или две саксии. Изберете си растения, за които е лесно да се грижете, за които няма да се страхувате да оставяте без надзор в продължение на няколко дни.

"СБОГОМ" НА ХАОСА!

В основата на организирано работното място се крие редът, който трябва да цари на бюрото. Ако той е затрупан с документи, изгубени химикалки, телбод, мобилен телефон, както и е натрупано с чаши и чинии, то чувството на неудовлетвореност и стрес могат лесно да се появат. Смята се, че тези, които ежедневно поддържат ред на работното място са много по-активни в работната среда.

ШШШТ! 

Често външният шум или този от общия офис може да наруши и забави концентрацията на работния процес. Ако пълната изолация в офиса не е възможна, можете да използвате няколко маскиращи елементи на шума. Например корк дъска със снимки или сувенири - те са способни да блокират външния шум. Другият начин е да се използва вентилатор с монотонен "бял шум". Или просто се снабдете с шумоизолиращи слушалки

Още по етикети

офис , кариера , емоции
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser