Преминете към основното съдържание

Да закусваш с жирафи

Звучи, като детска мечта, която хотел Giraffe Manor и неговите собственици ще ви помогнат тя да се сбъдне
© Giraffe Manor

Ако сте от хората, които търсят различни преживявания, обичат приключенията, животните и природата и се чудите, коя да е следващата ви дестинация, задължително трябва да посетите Кения.

Тя е една  от най-красите и все още диви африкански държави, която ще ви предложи разнообразен животински свят, богато културно наследство и природа, която ще накара дъхът ви да спре.

Именно там, в близост до Найроби се намира "Имението на жирафите". Giraffe Manor звучи като едно приказно място за почивка, на-вече ко сте любители на животните и обичате да пътувате до екзотични дестинации.

Обитателите на тази уникална туристическа атракция са семейство Кар-Хартли заедно с осем жирафа Ротшилд – едни от най-редките видове на планетата.

Имението е построено в английски стил през колониалната епоха и е част от 140-акровите площи в подножието на връх Килиманджаро, Кения. Майкъл Кар-Хартли е израснал близо до къщата в Найроби, но още като  дете е мечтал някой ден да притежава това имение. След като с Таня Кар-Хартли стават семейство, те купуват Giraffe Manor.

Тъй като членовете от семейството на Майкъл са били природозащитници в продължение на няколко поколения, Таня и Майкъл нямат нищо против да се грижат за застрашените жирафи. В действителност те не само се грижат за тях, но ги обичат като част от семейството.

©  Giraffe Manor

Стопаните на имението споделят, че жирафите от този вид са много специални за тях. Има само няколкостотин жирафа от вида Ротшилд, останали в дивата природа, и осем от тях живеят около Giraffe Manor.

Отглеждането на жирафите е започнало в имението през 1974 година, когато то е било собственост на внука на шотландския граф и американската му съпруга.

Двойката е отговорна за преместването на два жирафа в имота през 1974 година, а третото и четвъртото поколение продължават да живеят там и до днес. Много от жирафите, които са били отгледани в този имот са пуснати сред дивата природа.

Височината на тези бозайници достига над 16 метра, а продължителността им на живот е около 30 години. Но жирафите не са единствените животни, които може да видите тук. Има екзотични птици, голямо семейство от африкански глигани и други интересни видове.

©  Giraffe Manor

Гостите на имението са силно впечатлени от жирафите, които идват по време на закуска и могат да бъдат нахранени през прозорците на втория етаж.

Някои от тях са толкова любвеобилни, че позволяват на гостите да ги прегърнат или погалят. Стадото жирафи идва всяка сутрин около 9 часа, точно когато се сервира закуската.

Те прокарват дългите си шии през прозорците с надеждата да получат някоя вкусотия от масата. Семейство Кар-Хартли подготвя за тях специални гранули и гостите могат да нахранят жирафите директно от ръцете си. 

©  Giraffe Manor

Giraffe Manor разполага със 10 стай и може да побере около 30 госта.

Прозорците и вратите на вилата са направени така, че да позволяват на елегантните дълговрати бозайници да промушват глави в помещенията и да бъдат хранени от гостите на имението.

Цените на човек започват от 360 долара на ден, в зависимост от това в какъв тип стая желаете да отседнете. В цената влизат и всички такси за вход в резервата, три хранения на ден, питиета от бара, използване на превозните средства на имението за разходка из местността.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser