Преминете към основното съдържание

Да замълчим за малко, без да премълчаваме!

В духа на ноември в новия брой на сп. ELLE намираме място и време за всичко, което ще направи живота ни вълнуващ, смислен и цветен!

На корицата: BERNADETTE HAGANS

Стилист HARRIET NICOLSON, асистенти на стилиста IMY MOORE, STELLA DICKSON, грим GRACE HAYWARD, коса NATALIA SOUZA, агенция на моделите ZABEDEE MANAGEMENT
На корицата: BERNADETTE HAGANS Стилист HARRIET NICOLSON, асистенти на стилиста IMY MOORE, STELLA DICKSON, грим GRACE HAYWARD, коса NATALIA SOUZA, агенция на моделите ZABEDEE MANAGEMENT © NATHAN RICHARDS

Септември беше лежерен и носталгичен. Винаги страдаме за лятото… За последното – най-вече, защото то дойде като прераждане след дългите локдауни по време на пандемията.

Октомври ни връхлетя неочаквано и шумно. Вместо „добро утро“ си казвахме: „Бързо, че няма време“. Припомнихме си звука на римайндърите, безкрайните списъци със задачи, градската суета, ритъма на живота извън виртуалната реалност…

А ноември? По традиция ноември е месецът, в който търсим баланс преди да ни повлече еуфорията на декември. Нещо като посттравматичен период, в който си обещаваме да намалим темпото, да поемем глътка въздух и да се вслушаме в собствения си глас, изгубен някъде в хаоса на октомври.

Разгарът на есента е може би най-доброто време да се вгледаме в проблемите си трезво. Да спрем, да помислим, да замълчим дори (но без да премълчаваме!), защото в тишината няма кой да заглуши вътрешния ни глас.

Пречупен през философията на ноември, този брой на сп. ELLE е събрал целия есенен пейзаж. Пълен с толкова много нюанси, като героите ни от проекта (не)ВИДИМИТЕ – един своеобразен тест, с който да скъсаме оковите на собствените си предразсъдъци и да приемем, че светът е цветен и това е най-голямото му богатство!

Ще цитирам Лима Халима Ахмад от Афганистан, която казва: „Културата ни не е тъмна, не е черно-бяла – тя е цветна, има красота, има изкуство, има умения и има идентичност.“ Как Лима гледа на явлението, познато като бача-пош – една от трагедиите на момичетата в нейната страна, може да прочетете в другата ни водеща тема.

Разказваме ви още за ефекта Матилда или защо не се забелязват жените в науката. А ако си мислите, че сте заети, веднага ви запознаваме с Лиза Джаксън, която коренно ще промени представите ви за жените и новите технологии. И точно като нея, в духа на ноември, на следващите страници намираме място и време за всичко, което ще направи живота ни вълнуващ, смислен и цветен!

Търсете новия брой на ELLE!

Още по етикети

ELLE , нов брой , ноември
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser