Преминете към основното съдържание

Да започнем новата година с... развод

Първите работни дни на януари са най-натоварени за бракоразводните адвокати
Така не може да продължава!
Така не може да продължава! © iStock

Защо тъкмо през януари една на всеки пет двойки стига до подаване на документи за развод? Проучване посочва за най-честите причини напрежението, изпитано по време на празниците през декември. Пик на този тип дела има и през лятото, когато съпрузите се сблъскват с организирането на съвместния годишен отпуск, но януари напълно разбива представите ни, че зимата е „мъртъв сезон“.

На свещи

Вместо затишие, през нея се случват толкова много неща! Коледните дни например са жътвено време за годежите. Тогава има най-много предложения за брак, което може да се обясни с факта, че през декември всички обръщаме повече внимание на семейството и любимите хора.


5-ТЕ ВИДА ВРЪЗКИ СЛЕД РАЗВОДА


Навръх празниците ни остава време за истински важните неща, за романтика на свещи, за бавно пиене на вино, за разходки и гушкане пред камината.

Ново начало

Ако обаче нещата не вървят, тъкмо семейните сбирки, когато човек остава с минимум лично пространство, са моментът, в който усещаме, че така не може да продължава. Въпреки това стискаме зъби, за да не развалим празника на всички.


РАЗВОДЪТ НА НОВОТО ВРЕМЕ: КОЙ ПЛАЩА ИЗДРЪЖКАТА?


И когато новата година вече е започнала, набираме смелост, вдъхновени и от енергията на новогодишните обещания за ново начало.

Тайни запознанства

Първата работна седмица от януари е и периодът, когато най-много хора започват извънбрачна афера, сочи статистиката. Сайтовете за запознанства дори отчитат със 75% по-висока активност в тези дни. Обяснението на психолозите отново е свързано с напрежението в семейството, изпитано по време на празниците.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser