Преминете към основното съдържание

Даяна: Нейната история, с нейните думи

Филмът е най-новият знаков проект на National Geographic Documentary Films
Принцеса Даяна
Принцеса Даяна © FOX NETWORKS GROUP

През 1991 в лондонския дворец Кенсингтън Даяна, Принцесата на Уелс, участва в поредица тайни интервюта, записани с нейното разрешение от близък приятел за журналиста Андрю Мортън.

По това време Мортън пише книга за живота на Даяна, за да покаже какво представлява реално битието на най-фотографираната жена в света. Обществеността не е наясно, че в този момент бракът на Даяна - Принцесата на Уелс и Негово кралско височество принца на Уелс, е в криза.

National Geographic Documentary Films разкрива мислите и чувствата на Даяна в един много особен отрязък от живота й и представя едната страна на една много сложна история... нейната страна. Разказани изцяло с гласа на Принцесата, без интервюта, голяма част от тези уникални записи, никога не са били излъчвани.

© FOX NETWORKS GROUP, Даяна и Принц Чарлз

В ярки подробности принцеса Даяна разказва пълната история на живота си, описвайки обстоятелствата през 1991. Тя откровено отвежда зрителите в спомени за събития от времената на безрадостното й детство, за неловкото й запознанство с Негово кралско височество принца на Уелс, когато е само на 16 години, за драматизма под прожекторите на световната сцена.

Даяна става известна като Принцесата на народа.

Малко други обществени фигури остават толкова обичани и енигматични като Принцесата на Уелс. От момента, в който срамежливата детска учителка със своя вроден чар, привлича вниманието на наследника на кралския трон, се ражда една съвременна поп икона.

© FOX NETWORKS GROUP, Запленена от представата за вълшебния романс, Принцеса Даяна е абсолютно неподготвена за славата, която ще я сполети.

Документалният филм улавя бездната между публичната особа и личната персона на Принцесата, подчертавайки често оплетените й мисли и чувства през 1991. Тя непоколебимо разказва за емоционалния си сватбен ден, за битката със след родилната депресия и булимията, както и последвалата победа над тежко душевно безпокойство. Всичко това я води до превръщането й в борец за човешките права по света, в емблематичната и любима Принцеса на народа.

© FOX NETWORKS GROUP, Принцеса Даяна се превръща в модна икона и до ден днешен продължава да бъде вдъхновение

„Анализирахме ключови моменти от живота й и ги подредихме хронологично, след което ги илюстрирахме със статии от медиите и архивни кадри от това време.“, добави Том Дженингс, изпълнителен продуцент на „Даяна: Нейната история, с нейните думи“. „Така през целия филм чувате как работи вътрешният глас на принцеса Даяна, какво се случва в съзнанието й във времена, когато всички вярват, че тя живее в приказка. А в действителност бракът и животът й са пред разпад.“

© FOX NETWORKS GROUP, Даяна и Принц Чарлз

"Даяна: Нейната история, с нейните думи" дава нов поглед към емоционалното пътуване на Принцесата от детството й, до отношенията й с Негово кралско височество принца на Уелс и широко обсъждания й публичен живот, следен под микроскоп. Начело на проекта е изпълнителният продуцент Том Дженингс от 1895 Films, признат кинотворец и носител на наградата Пийбоди (Challenger Disaster: Lost Tapes; MLK: The Assassination Tapes).

Напълно разказан и озвучен с нейния глас, благодарение на редки записи, този интимен портрет на Принцесата на народа е с премиера на шести август от 21:55 часа по National Geographic.

© FOX NETWORKS GROUP

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser