Преминете към основното съдържание

Дакота Джонсън на 30

Днес си припомняме някои по-малко известни факти и едни от най-стилните визии на актрисата
© getty

Дъщеря на Мелани Грифит и Дон Джонсън, с втори баща Антонио Бандерас, екранен партньор на Джейми Дорнан в трилогията "Петдесет нюанса"... Тези неща всички ги знаем. Днес актрисата навършва 30 години и по този повод решихме да си припомним по-малко известни факти за нея, както и най-добрите ѝ модни попадения.

За ролята на Анастейжа Дакота Джонсън е трябвало да се пребори с актриси от ранга на Елизабет Олсън, Шайлийн Удли, Кристен Стюарт, Клоуи Бриджис.


ДЖЕЙМИ ДОРНАН ИЗДАВА КАК Е КРИЕЛ ИНТИМНИТЕ СИ ЧАСТИ ЗА СЕКС СЦЕНИТЕ


Единствената сцена от "Петдесет нюанса", в която тя ползва дубльор, е сцената, в която Крисчън Грей налага Анастейжа с колан.

Дакота има татуировки, които е трябвало да прикрива с грим за снимките по филма.

Въпреки слуховете Дакота Джонсън и Джейми Дорнан не са имали връзка. Тя e заедно с Крис Мартин, фронтмен на Coldplay и бивш съпруг на Гуинет Полтроу.

Бабата на Дакота е Типи Хедрен, една от музите на Алфред Хичкок.


ТРИ ЗА ЩАСТИЕ: ДЖЕЙМИ ДОРНАН ОТНОВО СТАНА БАЩА


Дакота е мразела училището. Казва, че в класната стая се е чувствала като извънземно.

Родителите ѝ не са били очаровани от решението да става актриса. Първоначално тя е била модел.

След развода на майка ѝ с Антонио Бандерас през 2014 г. Дакота не иска да го вижда. След време двамата обаче изглаждат отношенията си.

Дакота има общо шестима доведени братя и сестри - двама от страна на майка си и четирима от страна на баща си Дон Джонсън.


ТАЙНИЯТ ДУБЛЬОР НА ДЖЕЙМИ ДОРНАН ЗА ГОЛИТЕ СЦЕНИ В „50 НЮАНСА“


Любимият ѝ филм като дете е "Мери Попинз", любимата ѝ книга е "Лолита" на Владимир Набоков. Лолита ползва тя за вдъхновение за ролята си в "Голямото плискане".

След снимките за филма "Суспирия" Дакота решава, че ще е добре да посети психотерапевт.

През 2006 г. Дакота е избрана за Мис "Златен глобус". Това не е титла за красота обаче. Това е нещо като асистент на церемонията, съпровожда например наградените от сцената към бекстейджа. Самата Мелани Грифит също е била Мис "Златен глобус" през 1975 г.

Дакота е изтрила FB акаунта си, а в Instagram има точно два поста, като единият е телефонният ѝ номер. Актрисата го публикува във връзка с подкаста, който създава през септември миналата година.

Дакота Джонсън има свой подкаст, който се нарича The Left Ear (Лявото ухо). Там жени жертви на сексуално насилие разказват историите си.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser