Преминете към основното съдържание

Даваме старт на празниците с първата коледна песен на Дара Екимова

„Музиката е универсален език и исках моите връстници и хората, които не могат да я чуват, да я „видят“

Коледната атмосфера в най-новата песен на Дара Екимова е пресъздадена чрез обичайната за младите хора подготовка на най-вълнуващия празник в годината. В ролята на близките ѝ приятелки влизат моделите Евелин Бошнакова и Стефани Василева.

Любопитното е, че истинско приятелство свързва Дара и Евелин, отвъд камерите и професионалните им ангажименти по заснемането на клипа към „Follow me“. Избирайки подаръци за най-близките си, Дара, Евелин и Стефани срещат трима връстници със слухови нарушения.

Алекс Йорданов е глух и вече има опит пред камерата, Венцислав Велев също като Алекс е със слухови нарушения, но е с кохлеарен имплант. Яна Димитрова е приятелка на двете момчета, израснала е в среда на глухи и владее жестов език. Тя е дъщеря на Таня Димитрова, основател на Център за деца със слухови нарушения „Яника“.

Предложението за включването на Яна, Алекс и Венци е на самата Дара, провокирана от идеята музиката и посланията на „Follow me“ да достигнат до всички повече от 200 000 българи със слухови нарушения.

„Музиката е универсален език и исках моите връстници и хората, които не могат да я чуват, да я „видят“ с очите и да я почувстват в сърцата си. По време на снимките беше супер, смяхме се много. Открихме, че имаме сходни възгледи за света и нищо не ни пречеше да общуваме помежду си.“ – споделя Дара Екимова по време на снимачния процес.

Премиерата на клипа е на 5 декември в YouTube канала на Дара Екимова.

И още 3 песни, с които да избягаме от Коледната класика

 

Добавете към коледния си плейлист:

Кейти Пери публикува парчето си Cozy Little Christmas преди по-малко от 24 часа и както винаги клипът блика с хумористични похвати. 

Песента на Гуен Стефани и Блейк Шелтън със сигурност ще ви вдъхнови и ще ви настрои позитивно към празниците. 

Песента на Ърта Кит не се вписва много добре в днешната ни еманципирана действителност. Казваме го ние, а миналата година и Майли Сайръс го потвърди, сменяйки текста на песента Santa Baby с по-модерен.

Вижте още идеи в декемврийския брой на списание ELLE!

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser