Преминете към основното съдържание

Даваме старт на седмицата с романа на Пиер Льометр

На 12 октомври излиза романът „Цветовете на пожара”, продължение на всепризнатия шедьовър „Ще се видим там горе”, чиято екранизация е сред акцентите в програмата на кино-литературния фестивал „Синелибри”

„Цветовете на пожара“  ни връща към зимата на 1927 година. След смъртта на банкера Марсел Перикур дъщеря му Мадлен ще наследи финансовата му империя. Но ето че най-неочаквано седемгодишният й син Пол се хвърля от прозореца върху ковчега на дядо си. Оцелява, ала от този трагичен момент нататък животът на майка и син се променя драстично.

Мадлен се сблъсква с алчността и подлостта на обкръжението си в едно време и в една Франция, когато на хоризонта вече засияват цветовете на пожара, който ще изпепели Европа.

Унижена, съсипана, Мадлен ще намери сили и ще прояви чудеса от изобретателност, впускайки се в невероятно приключение, чиято цел е да отмъсти – за чиста радост на читателите – на всички изпречили се на пътя й. 

Мъст, достойна за граф Монте Кристо, от чийто автор Пиер Льометр признава, че е черпил вдъхновение.

Литературен бар в Лондон

Галерия

Литературен бар в Лондон

Снимки: LOUISE LONG

Още по етикети

четиво , култура , книги
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser