Преминете към основното съдържание

Day To Night: как лесно и бързо да превърнем дневния грим във вечерен

С точните продукти и няколко съвета ще сте готови за минути
© iStock

Ефект "без грим" за през деня

От няколко години забелязваме една доста приятна тенденция - силният грим, който изисква прекалено много стъпки и прекалено много продукти е изместен от доста по-естествен макиаж, който не изисква кой знае колко като умения и козметичен арсенал. Задължително започнете с праймър, за да се изглади кожата и да може фон дьо тенът да издържи по-дълго без да се размазва или омазнява. Smashbox предлага бази за грим според типа на вашата кожа, които се грижат за нея и осигуряват перфектната основа за следващите стъпки от грима.

След това е време да нанесете и фон дьо тена, без който няма как да постигнете идеалната кожа. Препоръчваме ви Studio Skin на Smashbox, който матира кожата, хидратира я и не се забелязва, че въобще е на лицето.

Останалата част от грима нека бъде изключително семпла. Изберете спирала за очите и червило, което може да е по-незабележимо или пък ярко за акцент. Ако пък държите да нанесете сенки, нека те да бъдат в нюд гамата, почти незбележими. Ако пък имате нужда да освежите погледа, може и да изберете такива с по-бляскава текстура, но не прекалявайте.


МОЯТ ГРИМ ЗА 3 МИНУТИ


Подчертани очи за вечерта

Много е лесно да превърнете дневния грим във вечерен! Нужно е само да добавите по-тъмни сенки, няколко пласта спирала и очна линия. Така гримът на очите ви веднага ще стане достоен за всяко събитие. За допълнително улеснение, нека сенките ви бъдат от същата гама като тези от дневния грим, за да нанесете директно върху тях. 

Седващият акцент във визията ви трябва да бъдат устните. Ако очите ви са прекалено ярки, то нека червилото ви бъде в по-блед нюанс. Ако пък сте избрали по-нежен грим, то може червилото да бъде акцент във визията ви. Има и вариант, в който да сте настроени на експериментаторска вълна и да изберете да акцентирате и на очите, и на устните. В това няма нищо лошо - все пак правилата са, за да се нарушават. Smashbox предлагат огромен избор от дълготрайни червила с изключително наситени пигменти, които отиват на всяка ваша идея.

Още по етикети

съвети , грим , Smashbox
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser