Преминете към основното съдържание

Даяна и нейната рокля на отмъщението, разказани през музиката на Бродуей

Този март

© Getty

Мюзикъл, посветен на принцеса Даяна, ще има своята премиера на Бродуей през март тази година. Заглавието му е „Diana: A True Musical Story“, а зад създаването му стоят носители на престижната награда „Тони“. Един от тях е Дейвид Брайън, член на групата Bon Jovi.

Сценарият е оформен на база интервюта на Даяна и нейната житейска история, като вдъхновение е почерпено и от книгата на Тина Браун „The Diana Chronicles“. Фокус ще бъде личният й живот и любовният триъгълник между нея, принц Чарлз и Камила Паркър Боулс. Сценаристите са се опитали да подходят с уважение към всички замесени и да модернизират максимално историята. Музиката в първата част ще е предимно поп и рок, като общият брой на парчетата в целия мюзикъл е 23.

Да, и роклята на отмъщението ще присъства, няма как иначе. Дори има посветено отделно парче на нея, озаглавено е „A Pretty Girl in a Pretty Dress“ („Хубаво момиче в хубава рокля“). Ако все пак има някой, който да не си я спомня – това е черната рокля с голи рамене на дизайнерката Christina Stambolian. Даяна се появява с нея на събитие през 1994 г. същата вечер, след като принц Чарлз признава публично за изневярата си с Камила.

Смъртта на Даяна през 1997 г. ще бъде интерпретирана в епилог. Независимо от това създателите вярват, че никой няма да излезе тъжен от салона, дори напротив.

„Подхождам със страхопочитание към тази неизследвана територия и се надявам хората, които не познават истинската Даяна, да излязат от театъра с ясното съзнание какво е направила за света. Тя караше всички да се чувстват специални, от най-високопоставения човек до този с най-нисък ранг. Искаме да изразим възхищението си към нея, да я отпразнуваме“, сподели актрисата Джина дьо Вал, която ще се превъплъти в образа на принцеса Даяна.

Има още какво да научим от стила на принцеса Даяна

Вижте повече

Има още какво да научим от стила на принцеса Даяна

Ръководство за елегантност и 12 модни трика на любимката на народа

Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser