Преминете към основното съдържание

Децата с онкохематологични заболявания имат нужда от вашата помощ, за да учат

Зад кампанията „Заедно сме в училище без граници“ на Bioderma и сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“ застава и актрисата Ирмена Чичикова

Знаете ли, че през 2017 г. всички болнични училища в страната бяха закрити? Така стотиците деца, които всяка година се разболяват от онкохематологично заболяване, остават „извън системата“ - без приятели, социален живот и дори образование. А това не трябва да е така! Но както винаги се случва в България, за да се промени нещо, трябва всички ние да помогнем.

Затова BIODERMA и сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“ решават да обединят усилията си в инициативата „Заедно сме в училище без граници“. Кампанията ще даде шанс на децата, болни от рак, да продължат учебния процес по време на лечението си, ще им помогне в усвояването на учебния материал и в успешното представяне на изпитите за завършване на учебната година. Проектът ще обхване над 100 деца в училищна възраст, които се лекуват в клиниките по детска онкохематология към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ” – София, УМБАЛ „Св. Георги“ – Пловдив и УМБАЛ „Св. Марина” – Варна за учебната 2018/2019 година.

Зад каузата „Заедно сме в училище без граници“ застава и актрисата Ирмена Чичикова. На пресконференцията по стартиране на кампанията тя сподели, че е лично засегната от диагнозата „рак“, тъй като през последните няколко години четири от най-важните жени в живота й умират от страшната диагноза – майка й, леля й и двете й баби. Иремна засне и специален клип, в който участват и деца с онкохематологични заболявания.

Как можете да помогнете? Единият вариант е в периода 01.05.2018 – 31.08.2018 г. да закупите продукт от слънцезащитната серия Photoderm на Bioderma. Марката се ангажира да дари 10% от печалбата от продадените продукти на кампанията „Заедно сме в училище без граници“. Другият вариант е да направите директно дарение към банковата сметка на сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“. Влезте на сайта www.zaednosme.org, за да разберете как, а и да получите допълнителна информация за кампанията.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser