Преминете към основното съдържание

Deep Love – нестандартен поглед към любовта

Мая Цанкова и Силви Леви представят своя съвместен арт проект Deep Love, който включва различни визуални интерпретации на любовта, прекарана през призмата на еротиката.

Творбите в същността си са много различни, но емоционалният им израз води след себе си невероятно допълване и ги превръща сякаш в едно.

Мая Цанкова представя графични рисунки, предлагащи на зрителя поглед върху различни сцени от любовния живот – понякога съвсем истински, понякога само лелеян.

Художничката успява с лекота да придаде специфична и незаменима дълбочина, посредством 24-каратово злато, което подчертава и иконичността на предадените моменти, изтрелвайки любовта в един своеобразен религиозен контекст, без да се търси или предлага определеност на деноминациите.

За силата на въздействието допринасят и големите формати, които са репрезентирани върху стъкла, разположени в светещи кутии – буквално и преносно – блестящи пана, които едновременно излъчват светлина, но поглъщат безмилостно вниманието.

Силви Леви работи в областта на концептуалната фотография, като в творбите си, за проекта, изследва текстове на любовни писма на известни личности.

Авторката успява да придаде вповече пиперливост или да отнеме от възможната за вербализирне от наличните писма, чрез своите визуализации. В резултат се появяват колажни творби, балансиращи и хармонизиращи любовния живот, към който е насочен стремежът на зрителя, а също и изследващи вечните подтеми за границите, притежанието, силата на любовта, преди всичко към самия себе си.

Сред застъпените в творбите думи, към любими хора, сатези на Ан Болейн, Байрон, Бетовен, Оскар Уайлд, Зелда Фитцджералд, Джон Кийтс, Франц Кафка и други.

За да предложат цялостно изживяване, както за тялото, така и за душата, точно каквато е и истинската любов, авторките избират да открият съвместната си работа по нетрадиционен начин.

Повлияни силно от психология на въздействието и възможностите за потапяне в положителни преживявания, Мая и Силви имат желание да предизвикат и петте сетива.

Силно приглушената светлина, до степен, в която погледите се срещат само с творбите, в една изключително интимна атмосфера, едновременно ще напомня за самотните нощи, прекарани в писане на любовни писма, но и за възбудата от допира на тялото – винаги съвършено, както природата го е създала – свое или чуждо.

Всички гости ще бъдат помолени да спазят дрескод черно, за да бъдат насочени към възможностите, които пълното споделяне на телата, визуализират творбите на авторките.

Свещите и свежите плодове ще пренесат съзнанието, посредством уханията си в един завидно по-хармоничен свят, от който още по-силно имаме нужда точно сега, точно днес.

Шампанското и шоколадът ще дадат възможност за вкусов екстаз и максимална наслада, която често в ежедневието ни се изплъзва, липсва.

За удоволствието на слуха авторките искат да се погрижат с най-нежната и същевременно пламенна музика на саксофона, която ненатрапчиво да продължи поддържането на пламъка.

Пространството, в което ще се случи събитието, е известната със своя стил и изящество галерия Финес.

Изкуствоведи, куратори и галеристи, искрено вярват в потребността на публиката от такова случване, особено в настоящето време – случване, напомящо ни, че по-силни ни прави единствено любовта; случване, напомнящо ни, че колкото повече даваме, толкова повече ще имаме.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser