Преминете към основното съдържание

Ден четвърти от London Fashion Week

По време на Лондонската седмица на модата, Ирена Божилова пряко предаваше събитията в Instagram Stories на ELLE България. Сега, тя от първо лице разказва, за всичко което е видяла и усетила през последните пет дена в британската столица.
MM6 Maison Margiela
MM6 Maison Margiela © Ирена Божилова

Има някои имена в модата, които без значение колко голяма или малка презентация (или дефиле) правят, те винаги успяват да омаят присъстващите.

MM6 Maison Margiela именнто това потвърди и този сезон. Със стандартното за тях отхвърляне на всеприетите модни норми, колективът зад голямото '6' представи пролетно лятната си 2018-та колекция във витрините на своя концептуален магазин в центъра на Лондон.

Естествено беше и всеки един, неподозиращ за това какво става, човек от публиката също да се спре и "чуди" на творенията пред очите му. С монохромна палитра и така известните за MM6 преправени кройки и рециклирани материи, колекцията бе в рязък контраст с заобикалящата я шумотевица.

© Ирена Божилова, Holly Fulton

Геометрията не е често използвана дума в модата, но тя бе в центъра на колекцията на Holly Fulton. Под формата на така добре преплетени линии и ярки цветове, колекцията наподобяваше на арт изложба, където вместо рамки и канвас, изпъстрени материи, заляти с геометрични форми представиха новата визия на Holly към заобикалящият около нея свят.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser