Необходими продукти
- 1/4 ч. ч. захар или мед;
- около 1/2 кг праскови, почистени и нарязани на половинки;
- 1/2 ч. л. микс от канела и индийско орехче;
- 1 ч. л. чист ванилов екстракт;
- 1/4 ч. ч. свеж лимонов или портокалов сок.
Начин на приготвяне
Включете фурната на 200 градуса. В малка купа смесете захарта/меда и подправките. В друга купа объркайте плодовете със сока и ванилията. В голяма тава наредете прасковите с отрязаната страна нагоре, като върху тях изсипете всички останали в купата сокове. Намажете прасковите с микса от мед и подправки. Печете за около 20 минути, или докато прасковите омекнат. Сервирайте с ванилов сладолед.
ELLE съвет
По същата рецепта можете да изпечете и други плодове, например круши или кайсии.