Преминете към основното съдържание

Десерти с летни плодове: Печени праскови

Стават много вкусни!
© iStock

Необходими продукти

  • 1/4 ч. ч. захар или мед;
  • около 1/2 кг праскови, почистени и нарязани на половинки;
  • 1/2 ч. л. микс от канела и индийско орехче;
  • 1 ч. л. чист ванилов екстракт;
  • 1/4 ч. ч. свеж лимонов или портокалов сок.

Начин на приготвяне

Включете фурната на 200 градуса. В малка купа смесете захарта/меда и подправките. В друга купа объркайте плодовете със сока и ванилията. В голяма тава наредете прасковите с отрязаната страна нагоре, като върху тях изсипете всички останали в купата сокове. Намажете прасковите с микса от мед и подправки. Печете за около 20 минути, или докато прасковите омекнат. Сервирайте с ванилов сладолед.

ELLE съвет

По същата рецепта можете да изпечете и други плодове, например круши или кайсии.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser