Преминете към основното съдържание

Десетте най-благоприятни държави за живеене за жените

Коя страна оглави класацията?
© iStock

В навечерието на Международния ден на жената Nestpick, който наблюдава отблизо кои страни най-често избират емигрантите за живеене, публикува любопитно глобално проучване.

"Виждаме постоянен ръст на броя на жените, които отиват в чужбина за работа, живот и образование", се казва в официалното съобщение. "Като международна компания винаги сме следвали това, което някои градове или страни правят за различните демографски групи. Като се има предвид продължаващата борба за равенство между половете в целия свят, ние вярваме, че би било интересно да се използват статистически данни, за да се разбере кои държави предлагат най-добри условия за живот на жените."

По този начин Nestpick оцени стотици страни по следните важни критерии: инфраструктура, въпроси, свързани с равенството, законодателство и работа.


КОЯ Е ЖЕНАТА НА 21 ВЕК?


В рамките на тези категории бяха разгледани нуждите като здраве, безопасност и образование, които обхващат например нивото на домашно насилие, разликите в заплатите с мъжете, продължителността на живота, нивото на грамотност, лидерските позиции и дори броят на жените, участващи в националните олимпийски отбори. 

И така, десетте страни лидери изглеждат така:

  1. Норвегия
  2. Швеция
  3. Канада
  4. Финландия
  5. Исландия
  6. Дания
  7. Ирландия
  8. Словения
  9. Австрия
  10. Естония

Във втората десятка са: Германия, Австралия, Сингапур, Швейцария, Франция, Холандия, Испания, Нова Зеландия, Великобритания и Белгия.

Съединените щати заеха 32-та позиция, а Япония - 33-та. Русия се намира точно в средата, на 53-то място. 

Така, че ако смятате да търсите просперитет в нови страни, сега знаете, кои от тях са за предпочитане. 

Още по етикети

новини , жени , емоции
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser