Преминете към основното съдържание

Детокс за 24 часа: 6 прости идеи

За перфектна форма през лятото

Ако по една или друга причина в последните месеци сте водили по-заседнал начин на живот и сте прекалявали с храни и напитки, вероятно не сте в най-добра форма за лятото.

С няколко прости стъпки може да се възстановите бързо, а ефектът ще е забележим само след ден. Сара Асай, популярна холивудска диетоложка, уверява, че бърз детокс според нейните съвети ще ви избави от торбичките под очите и ще ви зареди с много енергия.

1. НАСПЕТЕ СЕ ДОБРЕ

Легнете рано, без да преяждате на вечеря и без разсейващи неща, като лаптоп и смартфон в спалнята. „Удобният, дълъг и здравословен сън е основа за детоксикация и подмладяване“, казва Есей. "Сънят помага за намаляване на теглото и стреса, а също така и за производство на кортизол и постигане на цялостно благополучие." Най-хубавото е, че го постигате без усилия: просто се уверете, че в спалнята не е горещо, възглавницата е удобна и се отдайте на сладък сън.

2. ИЗПИЙТЕ ЧАША ВОДА ВЕДНАГА СЛЕД СЪБУЖДАНЕ

... и непосредствено преди да си легнете.

И още няколко чаши през деня. "Пиенето на вода след събуждане освежава и зарежда с енергия всяка клетка, защото след няколко часа без допълнителна хидратация тялото бавно се обезводнява", обяснява диетологът.

3. РАЗТЕГНЕТЕ СЕ

„Правете петминутна тренировка на всеки няколко часа, за да се движите и разтягате. Това ще увеличи сърдечната честота и ще засили метаболизма ви, изпомпвайки кръв през мускулите и изгаряйки калории. " Опитайте и вижте: бързото разтягане е един от най-приятните моменти от краткия ви детокс.

4. ЯЖТЕ ЗДРАВОСЛОВНО

Метаболитната дисфункция може да се прояви в наддаване на тегло, високо кръвно налягане и холестерол, понижена енергия, неконтролируемо желание за храна и проблеми със съня.

Постоянната тежест и подуване на корема създават изключителен дискомфорт. За да го преодолеете и да засилите метаболизма, консумирайте здравословни напитки: билкови чайове, изворна или минерална вода, зеленчукови бульони.

5. ИЗБЯГВАЙТЕ АЛКОХОЛ

За съжаление, любимият ви коктейл и дори чаша просеко не се вписват в програмата за детокс. "Разберете, че алкохолът е токсичен за нас, което означава, че тялото се стреми да го преработи преди другите източници на енергия. С други думи, докато тялото е заето с преработката на алкохола, останалите калории ще останат неизгорени и ще се трупат в резерв. Освен това алкохолът дехидратира тялото и претоварва метаболизма. Ако наистина имате нужда от бърз детокс, забравете за виното и пийте повече вода. "

6. БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ

Доброто настроение допринася за детоксикацията, така че не се тормозете с критики и самообвинения. „Никаква храна или напитки не трябва да се считат за забранени“, казва Есей. „Просто ги разделете на основни и такива, които се появяват в менюто ви от време на време и в скромни обеми. Вие знаете, че пържените картофи три пъти на ден са едновременно нездравословни и неприятни, но понякога просто не можете да се откажете от тях. Така че позволете си да ги похавате, но не често “. Тоест, дори в деня на детокс, ако отчаяно искате шоколад, не си забранявайте да изядете едно парче. Когато изборът е осъзнат, процесът върви в правилната посока.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser