Преминете към основното съдържание

Детската стая: от 1 до 3 години

Най-важното е да осигурите пространство на детето пространство да изучава света
© iStock

Годините между 1 и 3 повечето родители определят като най-трудна, защото децата им хем имат нужда от тях, хем искат да са самостоятелни. Освен това, след като проходят, трудно стоят на едно място и не се задържат особено в стаята си. Затова не се затрупвайте с мебели и не правете големи промени в помещението. Стимулирайте любопитството им, без да ги излагате на риск. Особено актуални напоследък са индианските палатки типи. Гарантираме ви, че детето ви ще я хареса и често ще влиза да си играе там.


КАК ДА ОБЗАВЕДЕТЕ БЕБЕШКАТА СТАЯ?


В тази възраст броят на играчките нараства постоянно. Препоръчваме ви да заложите на дървените, които освен, че са по-екологични, са и много красиви. Влакчето с релси, например, ще добави чар на стаята. Сега е времето да научите детето на ред, като в края на деня заедно прибирате играчките в симпатичните кошове, създадени за тази цел. Сложете в стаята и малка масичка със столче, на което детето ви да сяда и да си играе или да рисува. Страхотен вариант са и люлките, които се монтират за тавана.

Ако сте направили разумния избор да вземете легло, което от бебешко се модифицира в детско, може би към втората година ще трябва да махнете решетките, тъй като те стават доста опасни – детето може да се набере и да падне.

В галерията сме събрали за вас различни идеи, които се надяваме да ви вдъхновят, ако ви предстои да обзаведете детската стая.

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser