Преминете към основното съдържание

Девет безценни трика за нанасяне на автобронзант

И ще имате разкошен и безопасен тен още преди морето
© iStock
  1. Епилирайте поне 24 часа преди нанасянето на автобронзанта. Кожата трябва да има време да се успокои и порите да са затворени.

  2. Ексфолирайте най-малко 12 часа преди да използвате автобронзант. Мъртвите клетки по кожата правят тена неравномерен и краткотраен.

  3. В деня на нанасяне на автобронзанта, не използвайте никакви хидратиращи продукти за тяло.

  4. Започнете от краката нагоре – ако ги оставите последни, при навеждането в гънките на корема ще се събере част от крема и ще станат тъмни ивици.

  5. Пазете ноктите – както на краката, така и на ръцете.

  6. Ако боядисвате косата си, направете го преди процедурата с автобронзант, тъй като някои съставки от боята могат да повлияят на изкуствения тен и да се образуват бели ивици около линията на косата.

  7. Ако искате да подчертаете скулите на лицето, с гъбичка за фон дьо тен нанесете малко по-голямо количество в тези зони (където обикновено поставяте ружа).

  8. След процедурата веднага измийте добре ръцете си.

  9. Не се обличайте веднага – половин час е достатъчен, за да може продуктът напълно да попие в кожата и да не цапа дрехите.


Важно е да знаете: тенът, получен чрез автобронзант е по-краткотраен от слънчевия, защото е повърхностен и няма нищо общо с производството на меланин. Оцветяването изчезва за 3-4 дни, заедно с горния слой на епидермиса.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser