Преминете към основното съдържание

Девет софийски улици и деветима лондонски музиканти

Вижте какво ще се случва в столицата от 29 юни до 7 юли
Cat Eliza T
Cat Eliza T

В края на месец юни улиците на София ще звучат като тези на емблематичните лондонски квартали Сохо, Камдън Таун и Шордич. Тогава ще се проведе фестивалът Sofia Welcomes The Streets Of London. Деветима музиканти (или бъскъри, както ги наричат на Острова), ще демонстрират характерните за тях енергия и непринуденост на уличното музикално изпълнение. По време на фестивала ще се проведат серия от мини концерти, която започва на 29 юни и продължава до 7 юли.

Sophie DeBattista

Деветимата музиканти са интересни сами по себе си. Те имат вдъхновяващи истории. сред които тази на 21-годишната Sophie DeBattista, спечелила официалното състезание за бъскъри, организирано от кмета на Лондон; Jazz Mino, финансирала издаването на първия си сингъл с изпълнения на укулеле в лондонското метро; Wolfe Sunday, според когото използването на истинското име, когато си артист е претенциозно, затова избира псевдоним вдъхновен от любимия си писател и персонаж от Робинзон Крузо. Всеки от тях е намерил причина да излиза на улицата и да дава своята музика срещу това, което минувачът би му върнал в замяна - монети в шапката, подарък, пуснат в китарата или минута време.

Вдъхновен от техните истории, Beefeater се превръща в посланик на свободния дух. Лондонските бъскъри ще изпълняват своята музика из софийските улици от 29 юни до 7 юли.

LEWIS MCTIE

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser