Преминете към основното съдържание

Дидим: различната морска дестинация

Какви авантюри ще ви посрещнат в една от красивите егейските перли на Турция?

Продължаваме с представянето на дестинации в Турция, които очароват с история, природа, климат и възможност за приключения. Днес избираме Дидим – град в югозападна Турция, разположен на източния бряг на Егейско море на около 200 км южно от Измир. Този бряг се е превърнал в изключително популярен курорт и определено има защо – дълги пясъчни плажове, чиста вода, древни руини и добра кухня. Климатът допринася за очарованието му – през лятото слънчевите дни са дълги, а зимата е топла, което позволява плажуването дори през януари!

История и забележителности 

Името на курорта Дидим произлиза от Дидима, който е бил място за поклонения. Градът е бил свързан със свещен път с древния Милет, който се намира на 15 км., а останките му са запазени и интересни за разглеждане.

Залезът на Дидима започва през 395 г. след Христа с издаването на декрет от император Теодосий, с който той забранил езическите обичаи. Природата също оказала своето влияние, когато земетресение през II век преди Христа унищожава част от Свещения път и мястото за поклонничество на богинята Артемида. През V и VI век сл. Хр. зоната на храма е преобразувана в църква. Целият регион бил разрушен от ново земетресение през 1493 г., след което е бил изоставен.

Дидима е атракция за туристите на само заради излаза си на море и перфектните плажове, а и заради руините на известния Храм на Аполон – блестящо доказателство за архитектурата, датираща от гръцко-римския период, и знак за великолепието на тази епоха, отличаваща се със своята култура и изкуство.

Перфектната почивка 

При посещението ви в Дидим ви препоръчваме да отседнете в Хотел Palm Wings Resort 5*

Palm Wings Beach Resort се намира на 3 км от центъра на Дидим на 80 км от летището в Бодрум и на 150 км от Измир. За перфектна организация на пътуването си може да се допитате до туристическа агенция АПОЛО.

В хотелската част има 68 стаи, останалите са разпределени в самостоятелни вили, които са фамилни, стандартни или такива с апартаменти. Целият хотелски комплекс се намира в огромен парк с много зеленина, с два външни басейна, единият от които с три водни пързалки, много пешеходни алеи, подходящи за романтични разходки. За гостите, които спят във вилите, е предвиден вътрешен транспорт, при настаняване и напускане на хотела.

Хотелът притежава собствен плаж, както и допълнително плажно пространство – дървена платформа. Всички шезлонги, чадъри и кърпи са безплатни.

Ресторантът на хотела притежава външна тераса, от която се откриват красиви морски гледки във всички посоки. Настаняването в хотела е на All Inclusive база на бюфет в основен ресторант. Хотелът разполага и с четири а-ла-карт ресторанта (турски, италиански, рибен и китайски). Баровете за шест: лоби бар, бар в градината, снек бар, бар на басейна, бар на плажа, диско бар.

В детския клуб децата могат да се забавляват деца между 4 и 12 години. За повече информация и резервации за хотел Palm wings Resort, тук!

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser