Преминете към основното съдържание

Диета за „младост“? Тя стимулира производството на колаген!

Храненето за младост включва много зеленчуци и риба, които правят кожата по-еластична
Жизел Бюндхен
Жизел Бюндхен © Instagram

В борбата за запазване на младостта използваме всякакви продукти, но след време стигаме до извода, че най-важно е как и с какво се храним. Затова не е чудно, че съществува диета за младост, която възстановява киселинно-алкалното равновесие в организма. Всичко, което трябва да правите, е да се храните с алкални храни. Те неутрализират киселинната среда в организма, която именно забавя производството на колаген. Една от основните и най-известни последователки на този тип хранене е Жизел Бюндхен.

Алкалната диета е вид хранене, а не ограничение в количеството на храната. Най-важното, което трябва да научите, е да различавате „алкални“ от „киселинни“ храни. На пръв поглед това не изглежда лесно, но не е трудно. Лимонът и лаймът например сами по себе си са кисели храни, но не образуват киселинна среда в организма. Обратно!

Необходими в менюто ви са всички зеленчуци, плодове и ядки. Те трябва да съставляват примерно 70% от дневното ви хранене. Сред кандидатите на „киселинния“ фронт трябва да избирате пиле или мазни риби – те подобряват състоянието на кожата. Но не се опитвайте да минете изцяло на алкален режим на хранене – това от своя страна не е добре за организма.

Примерното меню за деня ви може да изглежда така:

Закуска – омлет на пара и плодове.

Обяд – зеленчукова супа, рагу от тиквички и патладжани.

Вечеря – запечени зеленчуци с риба.

Този начин на хранене, освен да подобрява състоянието на кожата ви, има и още бонуси: подобрява способността за концентрация, подобрява съня ви, а косите ви стават по-блестящи.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser