Преминете към основното съдържание

DIOR HAUTE COUTURE: Мария Грация Кюри се връща към изтънчената класика на модната къща

Най-важното от представлението на новата есенна котюр колекция на марката
© getty

Dior Haute Couture се превърна в елегантна алегория за наследството на великолепната модна къща.

Музеят Роден, където традиционно се провеждат всички модни шоута на марката, пресъздаде фрагмент на прочутата изложба "Christian Dior: Couturier du rêve".

За фон сцената беше украсена с манекени облечени в бели памучни емблематични рокли от различни епохи на марката, както и със стотици огледала на тавана, визуално увеличаващи пространството до безкрайност.

Основният герой-дизайнер, когото Мария Грация "цитира" по време на шоуто си бе скромният, но легендарен Марк Боан.

Неведнъж, по време на интервюта, Кюри си е признавала, че най-любимият ѝ период от истирята на DIOR е между 1958 и 1989 - "царуването и творческото управление" на самият Боан.

Следователно, на сцената за есен-зима видяхме рокли с ниска талия, и от време на време цветни принтове в изумруденозелено, тъмночервено, и много плисета. Самият корпоративна почерк Кюри също не липсваше - присъстваха етно бродерии в колекцията, пластове тюл на розови поли и, разбира се, барети с воал.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser