Преминете към основното съдържание

"Диор и аз" - какво изповядва Раф Симънс в документалния филм?

Вижте първи кадри от най-реалистичния филм за мода
© diorandimovie.com

Една от най-автентичните истории за мода, която някога е била филмирана - такива са отзивите за филма „Dior and I” на режисьора Фредерик Ченг, който познаваме от друг негов документален филм за Даян Врийланд „Diana Vreeland: The Eye Has To Travel".

В „Dior and I” зрителят има уникалната възможност да надникне зад кулисите на първата колекция висша мода на Раф Симънс за сезон пролет 2012, за истинската любов към труда на екипа, който стои зад произведенията на изкуството с марка Dior, за ежедневието на шивачките, които със своето необикновено занаятчийско майсторство продължават да съхраняват неповторимостта на лукса и очарованието на модата.

Когато белгиецът Раф Симънс заема поста артистичен директор на Christian Dior, всички са изненадани от избора му. Той никога преди не е работил във висшата мода, а сега има само осем седмици (вместо обичайните пет или шест месеца), за да подготви колекцията пролет 2012.

Един от най-силните моменти във филма е този, в който Раф Симънс посещава дома от детството на Диор в Гренвил, Нормандия. Симънс разкрива още, че е започнал да чете мемоарите на Диор, но му е трудно да продължи, защото открива много паралели между неговия живот и сетивност и собствените му.

Световната премиера на „Dior and I” вече се състоя на филмовия фестивал в Трибека през 2014 г., а на 27 март тази година предстои премиера на филма в Англия. 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser