Преминете към основното съдържание

Дизайнерът на Moschino преобрази моделите си в интериорни предмети

Галерия
Толя Стоянова / Снимки: IMaxTree

Част от колекцията на Moschino бе вдъхновена от научно-фантастичния филм на режисьора Стенли Кубрик: „2001: Космическа одисея“, чиято премиера бе през далечната 1968 година.

Зад кулисите дизайнерът Джеръми Скот носеше суичър с надпис „Gilt Without Guilt“. Очевидно и той жадува за малко разкош. „Мислех си за мебелите, които човек би могъл да открие в едно имение – скрин Chesterfield, старият стенен часовник на дядо, рамки за картини, персийски килими, клетки за птици“, обясни той. Именно те станаха част от стайлинга на моделите. Кухненските прибори, килимите, лампите, свещниците, вазите, столовете, часовниците, както и други предмети от бита ни, бяха включени в облеклата. Може да се каже, че това е една от най-екстравагантните колекции на бранда до момента, а Moschino е добре познат като един от най-смелите и провокативни брандове.

В края на шоуто Скот излезе за поклона си в емблематичния за филма червен скафандър. Половин век след излизането си, „2001: Космическа одисея“ получи 92% ранкинг според Rotten Tomatoes за своя „деликатен, поетичен поглед върху изобретателността и лудостта на човечеството“. Подобно на филма, колекцията на Сконт показа по малко и от двете.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser