Преминете към основното съдържание

Джамбатиста Вали ексклузивно за ELLE: "Идеите идват от моята муза, която е моето любопитство"

Интервюто ни с италианския дизайнер на висша мода и главната дизайнерка на H&M разкрива пред нас вдъхновенията и процеса зад колекцията Giambattista Valli x H&M

АН СОФИ ЙОХАНСОН 

Как избирате с кой дизайнер искате да си сътрудничите?

Честно казано, процесът на това как избираме и планираме дизайнерите за сътрудничество винаги е различен. Въпреки че това може да изглежда неефективно за някои, това е най-добрият начин да извлечете най-доброто от сътрудничеството и за двете страни. Това също така дава възможност за повече креативност, по-добра комуникация и специален подход, който в крайна сметка се вижда и усеща от клиентите по целия свят, тъй като това е специално пригодено изживяване. Разбира се, научихме много неща през годините, но като цяло, това е нещо ново всяка година.

Какво е да работиш с Джамбатиста Вали?

Изключително е! Нещата, които създава Джамбатиста Вали очевидно са невероятно изработени, но това, на което най-много се възхищавам, е колко добре обмислено е всичко. От чистото дизайнерско умение, експертизата на тъкани и орнаменти, и цветни палитри до личните щрихи, Джамбатиста Вали е много практичен дизайнер и се вълнува от детайлите. Така че беше също толкова вълнуващо, образователно и вдъхновяващо да работя с него. И личното отношение, който той има със своите клиенти и момчетата на Valli, бихме могли да се научим от него, че е възможно да принадлежим към автентична общност или както вероятно Джиамбатиста би видял това като "семейство" свързано чрез любовта към обелкото.

Какво е определението Ви за мода?

За мен модата е начин да изразите себе и начин да изразите време или момент в историята. Важна е на индивидуално и културно ниво и винаги ми е приятно да научавам повече и повече за модата всеки ден.

Жените избират да носят H&M, защото ...?

Те искат модни и качествени дрехи на най-добрата цена по устойчив начин.

Каква беше визията зад Giambattista Valli x H&M?

В тясно сътрудничество с екипа на H&M, Джамбатиста Вали създаде колекция, която е еклектично резюме на неговите стилове почерк с дрехи и аксесоари, създадени да издържат и да бъдат обичани дори след време. Те са красиви и добре изработени - обхващащи както дамско, така и мъжко облекло - но също така непретенциозни и вечни. Има прекрасна комбинация от парти облекла със смесено вечерно и дневно съдържание и повече дрехи, вдъхновени от стрийт стайла, които цялостно създават един пълен гардероб за различни поводи. Има и елемента на забавление, който е много а ла Вали, като бижутата устни, силните силуети или пищните кърдици.

ДЖАМБАТИСТА ВАЛИ

Защо това сътрудничество с H&M е важно за Вас?

Искам да направя възможно най-много хора щастливи, екстатични да носят тези дрехи и да споделят приказни моменти с приятелите си. Бях много тригнат, когато H&M се свърза с мен. Не мисля, че H&M чука на вратата на всеки дизайнер, но те дойдоха на моята и това е вълнуващ момент за модната къща. Колаборацията беше чудесен начин, да разберем как се възприема Giambattista Valli като марка - обхватът на съобщението за сътрудничество само в социалните медии надхвърли повече от половин милиард души! Осъществяването на тази мечта в такъв мащабен размер определено беше неочаквано и едновременно красиво, което според мен е най-изненадващата и щастлива страна на сътрудничеството - да споделим необикновеното, с което модната къщата е известна, с по-голяма група приятели.

Може ли висшата мода да бъде действително достъпна?

Разбира се, много е различно, тъй като H&M е доста индустриален - тъканите и техниките са приспособени към по-ниска цена, но аз виждам нашето сътрудничество повече като различна глава в историята на Giambattista Valli, вместо на нещо съвсем различно. Вярвам, че сътрудничеството ни е на 100% честно, що се отнася до формите, силуетите и отношението.

Кое е любимата ви визия от колекцията Giambattista Valli x H&M?

Наистина обичам всичко в колекцията, защото е толкова освежаваща за мен - нещо, което никога досега не съм правил. Тя е много лична, защото всяко едно парче от колекцията и всяка една визия е нещо, което бих искал да видя по целия свят.

Вашата работа винаги изглежда приказна, като извън нашата Вселена. Откъде черпите вдъхновението си?

Идеите идват от моята муза, която е моето любопитство, моите пътешествия и моята култура, която се съхранява вътре в мен, в архивите на собствения ми ум. Те са там и ги посещавам, за да взема всичко, което вдъхновява момента, в който живея. Това е един постоянен напредък в еволюцията. Важно е да преведа моето виждане за съвременността чрез разказ. Никога не забравям, когато създавам, че винаги има някой - приятел, клиент, муза, някой, когото забелязвам в лутанията си - кой ще бъде крайният получател на това и неговите оригинални идеи са и моето творение.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser