Преминете към основното съдържание

Джаз под юлското софийско небе

Пето издание на най-джазовия фестивал A to JazZ Festival

Петото издание на най-джазовия фестивал в столицата A to JazZ Festival ще се проведе от 3 до 5 юли в Южен парк 2. Едни от най-популярните и ключови фигури от съвременната джаз сцена ROY HARGROVE Quintet, KENNY GARRETТ Quintet и José James ще бъдат хедлайнерите, които очакваме както винаги с нетърпение. В три поредни вечери ще се наслаждаваме на музиката на световните имена.

Хосе Джеймс

Първият ден от A to JazZ, 3 юли, ще ни срещне с един от най-великите тромпетисти на всички времена ROY HARGROVE. От квинтети, квартети и кубински джаз, през няколко награди “Грами”, собствен биг бенд и фънк с формацията The RH Factor, Hargrove се справя успешно с всеки един проект. Освен богатото си солово творчество, той участва и в албумите на известни изпълнители, сред които D’Angelo, Erykah Badu, Common и др. Тази година, за първи път в България, Roy Hargrove ще ни зашемети, заедно с квинтета си.

Рой Харгрув

Следващият ден ще бъде оглавен от един от най-успешните саксофонисти в света KENNY GARRETТ. От първото си участие с Duke Ellington Orchestra през съвместни проекти със знаменити музиканти като Freddie Hubbard, Woody Shaw, Art Blakey & The Jazz Messengers и Miles Davis, творчеството на Garret се отличава с много живо, мелодично и специфично звучене. Освен, че за последните 20 години Kenny се изявява като фронтмен, той постепенно започва и да композира музика. С богато си творчество, съчетаващо класически ритъм енд блус, джаз интерпретации и фюжън, Garret се утвърждава като изключителен виртуоз, а музиката извира от сърцето му. На тазгодишното издание на A to JazZ Festival, американецът ще излезе на сцената заедно с квинтета си, включващ Corcoran Holt (bass), Vernell Brown (piano), Marcus Baylor (drums) and Rudy Bird (percussions). 

Кени Гарет

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser