Преминете към основното съдържание

Джейми Дорнан издава как е криел интимните си части за секс сцените

Звездата от „50 нюанса“ говори с ELLE за голите сцени, клюките в пресата и сексуалното насилие
© Nino Munoz/Universal Pictures/"Форум Филм България"

Джейми Дорнан вече е свикнал да бъде обект на внимание. Преди да получи ролята на Крисчън Грей – въплъщението на сексуалните фантазии на милиони домакини по света, той се появяваше по бельо с Кейт Мос върху мускулестия си гръден кош в рекламни кампании на известни макри като Calvin Klein.

„Ню Йорк Таймс“ дори го бяха обявили за „Златен торс“ през 2006 г. И въпреки това появата му в еротичната сага „50 нюанса“ първоначално не развълнува особено ревностите почитатели на романа, по който е правена екранизацията.

Срещу течението 

Най-напред феновете бяха ядосани, че ролята не се е паднала на някой като Райън Гослинг, Иън Сомерхолдър или Александър Скарсгард. После се заядоха, че Дорнан не е показал фронтално пълната си прелест във филма.

35-годишният актьор обаче е свикнал да върви срещу течението. Роден в Северна Ирландия, в семейството на баща гинеколог, той напуска университета, за да свири в рок група. Завързва любовни отношения с Кийра Найтли, преди да е пробил в актьорството. А през 2012 г. се мести да живее в английската провинция, където пребивава и до днес, вече заедно с жена си – актрисата и певица Амелия Уорнър, и техните две деца.

50 нюанса по-светло

След всичко това си мислим, че подходът му към живота изисква истинско мъжество. Докато не научихме за разговора на актьора с колеги от редакцията на ELLE оттатък Океана. Пред тях Дорнан разкрива непозната страна от себе си – с поне дузина нюанси по-светла!

© Nino Munoz/Universal Pictures/

Избирането ти за ролята на Крисчън Грей е променило живота ти за ден, нали?

Не.

Наистина?

Животът ми се промени много след „Нюансите“. (Смее се.) Но не като директен резултат от филмите. Четири дни преди да започнат снимките на първия от поредицата, съпругата ми Мили роди първото ни дете. Две седмици преди снимките на втория филм се роди и второто. Единственият начин, по който гледам на този щур обрат в кариерата ми, е, че това е нещо, което краде от времето ми с децата. Това е работа. Обичам я и съм благодарен за нея. Но е просто работа.

Такава, че да трябва да си криеш интимните части в малка торбичка.

Нека ви разкажа нещо за тази торбичка. Получаваш няколко опции и размери, от които да избираш. Торбичките са с различни телесни тонове. Избрах моята и всички излязоха от стаята. Докато си я слагах, видях в нея етикет с надпис „Съкваритрант 3“.

Била е използвана?!

Едва не повърнах. Докато гениталиите ми докосваха дъното на това нещо, си мислех: „Някой е носил това.“ Обадих се на асистент стилиста и го питах това втора ръка ли е, но той отрече. И все пак, беше загубил доверието ми.


          ТАЙНИЯТ ДУБЛЬОР НА ДЖЕЙМИ ДОРНАН ЗА ГОЛИТЕ СЦЕНИ В "50 НЮАНСА"


Говори се, че студиото ти е предложило милион долара, за да се разголиш напълно. Вярно ли е?

Бяха 30 милиона – за да покажа единия си тестис. (Смее се.) Не! Цялата тази история с предлагането на пари за повече голота – няма такова нещо.

А защо не?

Не знам да съм казвал, че не бих. Но и без това виждате тялото ми доста често. Това не ме притеснява. Виждате и доста от гърдите на Дакота. Бих показал и своите, ако имах такива. Просто си мисля, че няма нужда да се развявме голи напред-назад, защото не това е същността на историята. Не снимаме порно, макар хората да си мислят обратното.

Съпругата ти не е гледала нито един от филмите, така ли?

Да.

Де е ли странно да работиш по проект три години и да не споделиш нищо от това с половинката си?

Не. Аз все пак споделям с нея всеки ден. Говорим за работата ми. Мили е близка с Дакота, със Сам Тейлър Джонсън, режисьора на първия филм, с продуцентите. Не е гледала филмите, но е като част от тях. Просто не усеща потребност да ги гледа.

© Nino Munoz/Universal Pictures/

Имал си своя звезден миг и като модел. Хората държаха ли се с теб сякаш си тъпия Дерек Зулендър от известната комедия за модния бранш?

Наистина вярвам, че той не е особено далеч от повечето момчета в модата. Ако се запозная с някой модел сега, вероятно и аз ще предположа, че е глупав. Много от тях са. Преди се обиждах. Когато хората научаваха, че съм модел, започваха да говорят малко по-бавно, сякаш съм по-малко еволюирал от тях. Но не съм неблагодарен. Бях на 20 и ми плащаха да се облягам по стени и да гледам сякаш всеки момент ще ударя някого.

Имало ли е случай, в който фотограф или моден агент да е прекрачвал границата?

Да, всъщност. По дяволите. Беше отдавна, когато прохождах като модел. Често ни пращаха в разни затънтени апартаменти в покрайнините на Лондон за снимки. „О, еди-кой-си обещаващ фотограф иска да те види и да ти направи няколко кадъра. Ще е полезно за портфолиото ти.“ Един от тези фотографи – вече не му помня името – поиска да си сваля панталона за някои от кадрите. Казах му, че си тръгвам и започнах да се обличам, а той започна да се суети в стаята за преоблчане, сякаш беше забравил нещо в нея. В стаята нямаше нищо друго, освен един стол! После се опита да ме спре на вратата и ми каза – никога няма да забравя това – че щял да ни направи спагети и да отвори бутилка вино. Обадих се на агента ми и му казах повече никога да не ме праща при откачалки като този.


               ЗВЕЗДАТА ОТ „50 НЮАНСА СИВО“ СТАВА ТАТКО ЗА ВТОРИ ПЪТ


На какво полезно те е научил баща ти?

Той искаше да е актьор. Но се провалил на последните си изпити в училище, после се провалил и през първата година в университета. Неговите родители искали от него да стане доктор. Накрая той харесал идеята и специализирал гинекология. Но когато аз напуснах университета и казах, че искам да съм модел, както и да свиря в група, а и евентуално да стана актьор, той ми каза: „Животът не е състезание. Имаш време.“

Последен въпрос – коя книга те възбужда?

Не мисля, че някога съм се възбуждал от книга. Може би не чета подходящите неща. Чета много Пол Остер. И определено не ми действа възбуждащо.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser