Преминете към основното съдържание

Джеймс Джагър с послание в бутилка

Актьорът, музикант и син на великия Мик е и новият говорител на ароматите Emporio Armani. Неговият Project Zero вече е глобално движение за защита и възстановяване на океана. Вижте повече за отношението му към околната среда и не пропускайте изявата му в сериала „Винил“, продуциран от Мартин Скорсезе и Мик Джагър, разбира се!
Джеймс Джагър
Джеймс Джагър © личен архив

Как и кога създаде фондацията си?

Преди 5-6 години, работех с друга организация по проект за опазването на коралите. През 2014 г. се отделих и формирах Project Zero. Целта й е океанът да е толкова добре, че проектите, от които се нуждае за опазването му, да са нула на брой. В момента сме базирани на Азорските острови, където работим по възстановяване на мангровите гори. Подкрепяме и борбата с нелегалния риболов в Южнокитайско море.

Най-шокиращото нещо, което си виждал „на бойното поле“?

Как хващат акули, за да им отрежат перките, и после ги пускат обратно в морето, където те умират. 100 милиона акули годишно са убивани от хора.

Какво е твоето „послание в бутилка“?

Съобразявайте се при избора си на морски деликатеси, тъй като търсенето диктува предлагането. Инсталирайте си приложението Seafood Watch – с информация за рибите и методите на улавянето им и със съвети кои да избягвате.

© Джеръми Айрънс, Снимка от кампания на "Грийнпийс"

Вижте посланието в бутилка на Ейдриън Грение.

Още по етикети

послание в бутилка
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser