Преминете към основното съдържание

Джиджи Хадид: Тялото ми се е променило от болестта на Хашимото

Моделът не издържа на критиките на идустрията
© getty

В поредица от туитове, публикувани в неделя следобед, Джиджи Хадид направи изявление за тези, които спекулираха и коментираха, че сега тя изглежда по-слаба, отколкото преди няколко години. Злите езици отдаваха драстичното отслабване на Хадид на употребата на наркотици. 

"За тези от вас, които така решително искат да измислят защо тялото ми се е променило, може да не знаете, но, когато започнах работа на 17, тогава все още не бях диагностицирана с  болестта на Хашимото. Тези от вас, които ме нарекоха "много пълна за индустрията" сте забелязали възпаление и задържане на вода поради болестта", пише тя в първоначалното си писмено съобщение.


ЗА ДА ИМАТЕ КОРЕМНА ПРЕСА КАТО НА ДЖИДЖИ ХАДИД...


"През последните няколко години съм била на правилните медикаменти, за да премахна симптомите - екстремна умора, забавен метаболизъм, способността на организма да задържа топлина и т.н. Също така бях част от холистично медицинско проучване, което ми помогна да балансирам нивата на щитовидната жлеза. Въпреки, че стресът и прекомерното пътуване могат също да повлияят на тялото, не съм променяла хранителните си навици, тялото ми се справя по различен начин сега, когато здравето ми е по-добро. Може да съм "прекалено кльощава" за вас, аз и не искам да съм толкова слаба, но се чувствам по-здрава вътрешно. Все още се уча и раста с тялото си всеки ден, както всички други", продължи тя.

Джиджи допълни, "Няма да давам обяснянения защо тялото ми изглежда по определен начин, точно както всеки с "нестандартен" тип тяло, който не влиза във вашите стандарти за красота, не трябва. Престанете да ме поставяте в тази кутия, само защото не разбирате, че с годините тялото ми е узряло." 

"Моля, като потребители на социални медии и като хора, се научете да имате повече съпричастност към другите и имайте предвид, че никога не знаете цялата история" - завърши тя.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser