Преминете към основното съдържание

Джон Галиано - гениално талантлив, луд и объркан

Креативният директор на Maison Margiela не се е отърсил от събитията в миналото си и продължава да търси себе си
Джон Галиано
Джон Галиано © Getty

Неотдавна в интервю за Business Of Fashion Джон Галиано разказа пред журналисти, че в модната къща Margiela се чувства по-свободен, отколкото в Dior.

В пристъп на откровеност дизайнерът заяви, че все още не работи на пълни обороти, но вече е готов да се завърне с пълни сили в бизнеса. Изглежда трагичната ситуация, в която бе замесен Галиано, все още го държи здраво.

© Getty, Кети Пери с рокля, изработена специално за МET Gala 2017 от великия Джон Галиано.

Трябва да признаем, че колекцията, която създаде Галиано за Maison Margiela не предизвика бурни реакции нито в критиците, нито във феновете на модата.

Получил картбланш от самия Мартин Маржела, дизайнерът очевидно все още е скован в изразителността си. Галиано коментира: „Разбирам психологията на Мартин и я използвам като отправна точка.“ Все още обаче не е ясно в какво направление е отправил поверената му марка.

„Бих искал да работя повече в моите собствени условия, днес това не е толкова досадно, както беше преди време“, казва дизайнерът като визира 2000 година, когато създаваше 32 колекции годишно.

Поклониците на Галиано все още не разбират какво иска да каже той и какво прави. Дизайнерът скромно предупреждава: „Не работя с пълни сили в Maison Margiela."

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser